Mūzika
2023. gada 25. jūlijs, 13:48

FOTO: Žoržs Siksna un “Dzelzs vilks” Ķengaragā ieskandina Rīgas apkaimju svētkus, bet ļaudis priecīgi

Jauns.lv

Nedēļas nogalē ar svētkiem Ķengaraga parkā sākās Rīgas apkaimju svētki, informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.

Ķengaraga svētku kultūras programmu atklāja muzikāla izrāde bērniem "Pasaku sargi". Tai sekoja brīvdabas teātra izrāde "Lielais loms" bet vēlāk uz skatuves kāps grupa "Dzels vilks".

Vakarā Ķengaraga ritmus varēja baudīt kopā ar grupu "Riga Reggae", bet tad notika grupas "Mother" koncerts, kam sekos Žorža Siksnas un pavadošās grupas uzstāšanās.

Visas dienas garumā muzikālo priekšnesumu starplaikos uzstājās pūtēju kvartets.

Svētku viesi varēja iepazīt apkaimi “izziņas kvartālā”. Radošās darbnīcas balstīsies uz izzināšanu, atklāšanu un jaunatklāšanu – bija iespējams izgatavot katram savu mūzikas instrumentu un rotaļlietu, apgleznot traukus, spēlēt minigolfu un citas sportiskas spēles, kā arī iepazīt loču amatu. Pasākumā varēja iepazīt dažādus uzņēmumus un organizācijas, kas darbojas Ķengaragā, kā arī apkaimes vēsturi un attīstības perspektīvas caur spēlēm, ekskursijām un QR kodiem.

Šovasar Rīgas apkaimju svētki rīdziniekus un pilsētas viesus priecēs kopumā desmit apkaimēs.

Šogad apkaimju svētki tiks svinēti plašāk nekā pērn – svētku koncerti, radošas un izzinošas aktivitātes norisināsies desmit Rīgas apkaimēs: Ķengaragā, Čiekurkalnā, Zolitūdē, Dreiliņkalnā, Ziepniekkalnā, Juglā, Torņakalnā, Centrā, kā arī Daugavgrīvas apkaimē, Brasā un Vecāķos.

Apkaimju svētki galvaspilsētā notiks līdz pat 26. augustam, nākamie gaidāmi 29. jūlijā Zolitūdē un Čiekurkalnā. Vairāk par svētkiem vari uzzināt te.

Apkaimju svētki galvaspilsētā notiks līdz pat 26.augustam.