foto: Shutterstock
Sieviete pamet darbu, lai kļūtu par "pilna laika meitu", kurai maksā vecāki
Attēlam ilustratīva nozīme.
Trakā pasaule
2023. gada 26. maijs, 12:11

Sieviete pamet darbu, lai kļūtu par "pilna laika meitu", kurai maksā vecāki

Jauns.lv

Kādas 40 gadus vecas sievietes lēmums pamest darbu un kļūt par "pilna laika meitu", kas strādā pie saviem vecākiem, Ķīnā ir izraisījis lielas diskusijas sabiedrībā.

Pagājušajā gadā pēc 15 gadu darba ziņu aģentūrā 40 gadus vecā Nianana aizgāja no darba. Viņai nācās strādāt praktiski 24 stundas diennaktī, un viņa nepārtraukti izjuta milzīgu stresu. Par laimi, viņas vecāki nāca klajā ar labāku darba piedāvājumu.

"Kāpēc tu vienkārši neaizej no darba? Mēs parūpēsimies par tevi finansiāli," teica sievietes vecāki, solot viņai maksāt 570 ASV dolārus mēnesī, ja viņa vienkārši ieradīsies un dzīvos pie viņiem. 

Pēc gada, ko Nianana nostrādājusi pie vecākiem, viņa savu profesiju raksturo kā "mīlestības piepildītu". Viņa pavada māti un tēvu, kad viņi dodas iepirkties pārtikas preču veikalā, katru vakaru kopā ar viņiem gatavo vakariņas, izvadā viņus, kad tas ir nepieciešams, un pat katru dienu ir atvēlēta stunda, lai ar viņiem dejotu.

Nianana stāsta, ka viņa ir atbildīga arī par elektronikas pārvaldību mājsaimniecībā un katru mēnesi plāno vienu vai divus ģimenes ceļojumus. Lai cik svētlaimīga varētu šķist šī rutīna, 40 gadus vecā sieviete apgalvo, ka reizēm viņa joprojām izjūt "vēlmi nopelnīt vairāk naudas". Par laimi, viņas vecākiem nav nekā pret to, ja viņa to vēlas.

"Ja atradīsi piemērotāku darbu, vari to darīt," Niananas vecāki viņai saka. "Ja tu negribi strādāt, vienkārši paliec mājās un pavadi laiku kopā ar mums."

Nianana laikrakstam “South China Morning Post” pastāstīja, ka viņas ikmēneša alga tiek maksāta no vecāku pensijas, kas ir aptuveni 15 000 ASV dolāru.

Šī neparastā vienošanās šonedēļ Ķīnā izraisīja karstas diskusijas tiešsaistē, kur daži cilvēki kritizēja 40 gadus veco sievieti par to, ka viņa dzīvo no vecāku līdzekļiem, bet citi apgalvoja, ka tas ir tikai viņu ģimenes bizness.

"Skaidrs, ka tā ir vienkārša paļaušanās uz vecākiem, ko ķīniešu valodā dēvē par "ken lao", kas tulkojumā nozīmē "ēst veco", tomēr viņi uzstājīgi to dēvē par "pilna laika meitu"," komentēja viena persona.