Ļaundari Dienvidkorejā noīrē veselu viesnīcu, lai raktu tuneli līdz naftas vadam
Izraktais tunelis (ekrānuzņēmums)
Trakā pasaule
2023. gada 17. maijs, 18:29

Ļaundari Dienvidkorejā noīrē veselu viesnīcu, lai raktu tuneli līdz naftas vadam

Jauns.lv

Dienvidkorejā ļaundari veselu mēnesi rakuši tuneli, lai nokļūtu līdz naftas cauruļvadam un zagto naftu varētu notirgot degvielas uzpildes stacijām, vēsta izdevums “Oddity Central”.

Lai īstenotu savu plānu, astoņu cilvēku banda par 4,5 miljoniem vonu (3,1 tūkstotis eiro) mēnesī noīrēja veselu viesnīcu Čhondžu pilsētā un pēc ievākšanās uzreiz to slēdza, lai no pagraba varētu netraucēti rakt tuneli. Lai troksnis nepiesaistītu uzmanību, rakšanai izmantoja tikai lāpstas un cirtņus.

78 centimetrus augstais un 81 centimetru platais tunelis bija nostiprināts ar kokmateriāliem un izrakts zem šosejas, pa kuru katru dienu brauc apmēram 66 tūkstoši automašīnu.

Apmēram mēneša laikā viņiem izdevās izrakt nepilnu 10 metru garu tuneli, un atlika nieka 30 centimetri, kad viesnīcā uzradās policija, arestējot visas viesnīcā esošās personas. Noziedznieki atzinās, ka zagto naftu plānoja pārdot divās degvielas uzpildes stacijām.

Tiek uzskatīts, ka noziegumu organizējis Dienvidkorejas valsts uzņēmuma “Daehan Oil Pipeline Corporation” bijušais darbinieks, kuru atlaida no darba par mēģinājumu zagt naftu no cita cauruļvada.

Varas iestādēm nāksies aizbērt tuneli, nebojājot ēkas pamatus.