foto: AP/Scanpix
Bostonā izsolē tiek pārdota glezna ar Zelenska portretu
2023. gada 9. martā "RR Auction" nodrošinātajā fotoattēlā ir redzama amerikāņu mākslinieka Oļega Džounsa glezna ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski, ko parakstījis Zelenskis.
Slavenības
2023. gada 31. marts, 08:57

Bostonā izsolē tiek pārdota glezna ar Zelenska portretu

Jauns.lv/LETA

Bostonā tiek pārdota izsolē glezna ar Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska portretu un viņa parakstu, un izsoles ienākumi tiks izmantoti par labu ukraiņiem, kas cieš karā pret Krieviju.

Glezna, kas ir 101,5 centimetrus gara un 61 centimetru plata, ir amerikāņu mākslinieka Olega Džounsa darbs. Tās sākumcena izsolē ir 50 000 ASV dolāru, bet ir mērķis to pārdot par vismaz 100 000 dolāru, ceturtdien paziņoja Bostonas izsoļu nama "RR Auction" viceprezidents Bobijs Livingstons.

Gleznā ir redzams Zelenskis uz Ukrainas zilidzeltenā karoga fona. Vairākas zvaigznes augšējā kreisajā stūrī veido sirdi ap zelta trīszobi no valsts ģerboņa.

Akrila krāsas šajā gleznā ir pārklātas ar sveķiem, kuriem ir uzsmidzināti stikla putekļi, radot dzirkstošu efektu. 

Uz gleznas ir prezidenta paraksts angļu valodā "Zelenskyy, Glory to Ukraine" ("Zelenskis, slava Ukrainai"). Gleznu ir parakstījis arī tās mākslinieks.

Izsolē, kura noslēgsies 12.aprīlī, tiks pārdotas arī fotogrāfijas, kurās redzams Zelenskis, savā birojā parakstot šo gleznu.

Izsoles ienākumi tiks nodoti Kijivā bāzētajam Dmitro Kasjanenko Starptautiskajam labdarības fondam ar ASV bāzētā "Sapņa varas fonda" ("The Power of A Dream Foundation") starpniecību. Tie tiks izmantoti, lai iepirktu medicīnas iekārtas, instrumentus un medikamentus ukraiņu tautai, pavēstīja "RR Auction".

"Vajadzība finansēt šīs aģentūras ir tik liela, ka Zelenskis atlicināja laiku, lai parakstītu šo gleznu, viņa valsts neiedomājamās spriedzes apstākļos," sacīja Livingstons.

Pērnā gada maijā izsolē par 50 000 dolāru tika pārdota beisbola bumba, kuru bija parakstījis Zelenskis. Liela daļa šo ienākumu tika izlietota humānās palīdzības sniegšanai Ukrainai.