Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Prinča Harija apgalvojums par mātes gredzenu atkal noraidīts kā nepatiess
foto: ITV/Shutterstock/ Vida Press
Princis Harijs.
Slavenības

Prinča Harija apgalvojums par mātes gredzenu atkal noraidīts kā nepatiess

Jauns.lv

Pēc princeses Diānas traģiskās nāves 1997. gadā tika ziņots, ka princis Harijs izvēlējies par piemiņu paturēt mātes saderināšanās gredzenu, bet brālis princis Viljams izvēlējies mammai piederējušo "Cartier" rokas pulksteni.

Prinča Harija apgalvojums par mātes gredzenu atkal...

Taču savā biogrāfiskajā grāmatā “Spare” (“Rezervists”) Saseksas hercogs šo informāciju noraidījis kā “absolūtas muļķības”. Harijs paskaidrojis, ka viņa brālim Viljamam jau piederējis slavenais 12 karātu safīra gredzens, kad viņš 2010. gadā bildinājis Keitu Midltoni.

Prinča Viljama un Keitas Midltones saderināšanās 2010. gadā

Saderināšanās dienā Keita Midltone bija ģērbusies zīmola „Issa” vadošās dizaineres Danielas Helejelas radītā tērpā, kas lieliski saskanēja ar 12 karātu ...

Bet princeses Diānas bijušais sulainis, kurš pie Velsas princeses strādājis desmit gadus, apstrīd Harija rakstīto. Barels izdevumam “The Mirror” pastāstījis, ka pats personīgi bijis klāt, kad brāļiem ļauts izvēlēties, ko no mammai piederējušajām lietām viņi gribētu paturēt sev par piemiņu.

“Harijs man teica: es vienmēr atceros, ka turēju mammas roku un tas gredzens man nodarīja sāpes, jo bija tik liels,” atmiņās dalījies Pols Barels.

Princese Diāna ar dēliem

Princese Diāna ar dēliem princi Viljamu un princi Hariju.

“Kad zēni ieradās Kensingtonas pilī, es viņiem teicu: jums ir jāizvēlas kaut kas no jūsu mātei piederējušā, jums ir jāizvēlas kaut kas, kas atgādinātu par laiku šeit, Kensingtonas pilī, un par jūsu mātes dzīvi.”

Princeses Diānas bijušais sulainis pastāstījis, ka Viljams izvēlējies mātes “Cartier” rokas pulksteni, kas bijusi dāvana no tēva viņai 21. dzimšanas dienā, un Harijs nolēmis ņemt gredzenu. Barels turpinājumā piebildis, ka Viljams “nav materiālists” un “mirdzošākie” dārgakmeņi viņu nepiesaista.

foto: Ken McKay/ITV/Shutterstock/ Vida Press
Princeses Diānas bijušais sulainis Pols Barels.
Princeses Diānas bijušais sulainis Pols Barels.

“Tas, ko viņi izvēlējās, patiesībā bija divas ļoti vienkāršas lietas – gredzens un pulkstenis. Nevis fantastiski dārgakmeņi. Puišiem šīs lietas kaut ko nozīmēja,” apliecinājis sulainis.

Savā grāmatā Saseksas hercogs raksta, ka nekad nav atdevis brālim gredzenu, jo tas “nebija mans, ko es varētu atdot. Viņam tas jau piederēja. Viņš to lūdza pēc māmiņas nāves, un es ar prieku tam piekritu.”

Saderināšanās gredzens ar safīru un briljantiem.

Princeses Diānas saderināšanās gredzens ar safīru un briljantiem, ko tagad mantojusi Ketrīna

Princeses Diānas saderināšanās gredzens ar safīru un briljantiem.

Citviet princis rakstīja, ka bijušais sulainis licis “asinīm vārīties”, kad Barels pēc princeses Diānas nāves izdevis par viņu grāmatu, informē “Daily Mail”.

Harijs izteicies, ka Pols Barels iedzīvojies uz mammas nāves rēķina, ar savu grāmatu “A Royal Duty” un privātajām atklāsmēm, nopelnot žūksni naudas.

31.augustā aprit 20 gadu kopš autoavarijā gāja bojā Velsas princese Diāna. Gadadienā pie Kensingtonas pils briti nolika ziedus, svecītes un plakātus. Princesi publiski pieminēja arī Diānas abi dēl Harijs un Viljams.

Briti piemin pirms 20 gadiem bojā gājušo tautas princesi Diānu 2017. gadā

31.augustā aprit 20 gadu kopš autoavarijā gāja bojā Velsas princese Diāna. Gadadienā pie Kensingtonas pils briti nolika ziedus, svecītes un ...