foto: Facebook/Starptautiskā Rakstnieku un tulkotāju māja
Miris latviešu rakstnieks un žurnālists Andrejs Ļevkins
Andrejs Ļevkins.
Slavenības
2023. gada 14. februāris, 16:04

Miris latviešu rakstnieks un žurnālists Andrejs Ļevkins

Jauns.lv

Savā 69. dzīves gadā miris rakstnieks Andrejs Ļevkins. Par to "Facebook" paziņojuši viņa draugi, raksta "Radio Svoboda".

Žurnālista nāves cēlonis netiek nosaukts. Viņa draugu ierakstā teikts, ka Ļevkins miris 13. februārī, vēsta "Meduza".

Kā liecina Starptautiskās Rakstnieku un tulkotāju mājas "Facebook" lapā atrodamā informācija, Andrejs Ļevkins dzimis Rīgā 1954. gadā. Beidzis MVU Mehānikas un matemātikas fakultāti, matemātiķis.

No 1977. gada strādājis Latvijas ZA Elektronikas un skaitļošanas tehnikas institūtā. Strādājis dažādos Latvijas izdevumos un televīzijā. Literāts, tulkotājs, redaktors, žurnālists.

Ļevkins bija literāri mākslinieciskā ikmēneša žurnāla "Rodņik" krievu izdevuma faktiskais redaktors, kas Rīgā iznāca 1987. - 1994. gadā. 1995. gadā žurnāls "Rodņik" saņēma mazo Bukera balvu kā "labākais krievvalodīgais tuvo ārzemju literārais žurnāls".

1990. gadu sākumā Ļevkins strādāja Latvijas krievu televīzijā. Pēc pārcelšanās uz Maskavu viņš vadīja interneta projektus "Mediji. Ru" un "Polit. Ru".

Andreja Ļevkina proza publicēta vairākos literāros žurnālos, 2001. gadā rakstnieks kļuva par Andreja Baltā balvas laureātu nominācijā proza. 2012. gadā Andrejs Ļevkins kopā ar rakstnieku Kirilu Kobrinu izveidoja literāri māksliniecisko projektu "Post (non) fiction".

"Lsm.lv" krievu redakcija Ļevkinu nodēvējusi par "slavenāko mūsdienu krievu rakstnieku no Rīgas", raksta "Meduza".

Tēmas