foto: Getty Images/iStockphoto
Vecmāmiņa iekasē no ģimenes naudu par Ziemassvētku vakariņām
Trakā pasaule
2022. gada 25. decembris, 08:00

Vecmāmiņa iekasē no ģimenes naudu par Ziemassvētku vakariņām

Jauns.lv

Kāda vecmāmiņa ir izdomājusi veidu, kā atvieglot finansiālo slogu, kas saistīts ar ģimenes kopīgu sanākšanu Ziemassvētkos - iekasēt naudu no katra ģimenes locekļa par vakariņām.

Kerolaina Dudridža saviem radiniekiem izstrādāja daudzpakāpju maksas sistēmu, kas šogad ienesa aptuveni 203 eiro, lai palīdzētu segt tītara un visa pārējā izmaksas saviem pieciem pieaugušajiem bērniem un viņu ģimenēm.

"Ir daži, kas domā, ka esmu mazliet Skrudžs (atsauce uz filmas tēlu), bet mani draugi uzskata, ka tā ir diezgan laba ideja," BBC "Radio 5 Live" sacīja 63 gadus vecā Dudridžsa.

Viņa sacīja, ka viņai šī ideja radās pēc vīra nāves 2015. gadā, un viņai palika tikai puse no mājsaimniecības ienākumiem, lai iztiktu.  

Viņa nolēma iekasēt no saviem diviem dēliem 17 eiro katram un no trim meitām 11 eiro, savukārt no viņas četriem mazbērniem, kas bija piecus gadus veci un vecāki, katram tika iekasēta 6 eiro, un viņas divi trīs gadus vecie mazbērni maksāja 3 eiro, ar vienreizējo maksu pārskaitot uz viņas bankas kontu.

Viņa paskaidroja, ka iekasē lielāku maksu no dēliem, jo ​​viņi strādā pilnu slodzi, savukārt meitas strādā nepilnu slodzi un rūpējas par savām ģimenēm. 

“Ja jūs nesamaksāsiet līdz 1. decembrim, jūs nenāksiet," viņā teica.

Dudridža sacīja, ka aptuveni puse no viņas savāktās naudas tika iztērēta gaļai, un viņa teica, ka viņa pat pati to neēd. Izvērtējot izmaksas, viņa secināja: ”Kāpēc saimniekam būtu jāuzņemas visa finansiālā nasta? Es ceru, ka cilvēki nedomās, ka tas ir briesmīgi. Tas ir ļoti godīgi. Es nedomāju gūt peļņu, es to daru tikai tāpēc, lai mazliet palīdzētu segt tās izmaksas.