Slavenības
2022. gada 19. augusts, 06:23

VIDEO: Vaira Vīķe-Freiberga atklāj ļoti privātu ģimenes stāstu

Jauns.lv

Latvijas Valsts 6. prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vienmēr tikusi apbrīnota par savām oratores spējām un erudīciju plašā tematu spektrā. Taču par savu privāto dzīvi eksprezidentes kundze runājusi samērā maz, vienmēr uzmanīgi apsverot sacīto.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Nu telekanāla "STV Pirmā!" sarunu šova "Kad viņas satiekas" jaunās sezonas atklāšanas raidījumā skatītājiem sarūpēta iespēja uzzināt ļoti privātu viņas un Imanta Freiberga iepazīšanās un satuvināšanās stāstu. Abus savulaik kopā savedusi darbošanās trimdas latviešu organizācijās.

Eksprezidentes Vairas Vīķes-Freibergas dzīves ainiņas

Eksprezidentes Vairas Vīķes-Freibergas dzīves ainiņas.

gallery icon
114

“Kanādā tika organizēti latviešu jaunatnes svētki, Imants bija viceprezidents rīkotāju grupai, kuru vadīja Bruno Rubess. Sēdes ievilkās līdz vēlai naktij, tramvaji vairs negāja, bet Imantam bija automašīna, viņš sāka piedāvāt aizvest mani mājās. Vēlāk jau arī regulāri aicināja uz grieķu restorāniņu turpat netālu, apkalpotāji jau mūs pazina," atmiņās dalās Vīķe-Freiberga.

Vaira Vīķe-Freiberga ar vīru Imantu Freibergu

Eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga ar vīru Imantu Freibergu.

gallery icon
18

"Tolaik no vecākās paaudzes puses uz jauniešu attiecībām vēl bija liels spiediens. Mana māte arī sāka uzstāt – sak, jūs tik bieži redz kopā, bet jūs neesat pat saderinājušies. Nonāksi ļaužu valodās! Es viņai, mammu, te nav Latvijas lauki, un laiki arī ir citi. Tādu teicienu vispār neviens sen nelieto," pasmaida politiķe.

"Tomēr pienāca brīdis, kad Imants pēc kanādiešu tradīcijām man Jaungada naktī uzdāvināja briljanta gredzentiņu, un mēs devāmies paziņot priecīgos jaunumus maniem vecākiem.”

Ja šķiet, ka Vīķes-Freibergas māte beidzot bija apmierināta un izrādīja savu prieku, jūs ļoti maldāties! “Ja tagad no laika distances padomāju – mammai vienkārši patika rīkot drāmas. Tā bija gan ar manām precībām, gan vēlāk, kad precējās mans jaunākais pusbrālis,” - secina eksprezidente.

Vairas Vīķes-Freibergas 80. jubilejas balles viesi

Vairas Vīķes-Freibergas 80. jubilejas balles viesi.

gallery icon
85

Kas tieši toreiz notika, kas nebija pa prātam mammai un kā Freibergu pāris jūtas, nodzīvojis kopā tik ilgus gadus, - to visu varēs lūkot sarunu šovā "Kad viņas satiekas", kas skatāms otrdienās, pulksten 21, "STV Pirmā!" ēterā.