Vai Aminatai izdosies pārvarēt Eirovīzijas lāstu un beidzot iekļūt finālā? FOTO. VIDEO
Turam īkšķus par Aminatu Savadogo! Viņa Eirovīzijas pusfinālā uzstāsies ar 10. kārtas numuru.
2015. gada 21. maijs, 11:39

Vai Aminatai izdosies pārvarēt Eirovīzijas lāstu un beidzot iekļūt finālā? FOTO. VIDEO

Jauns.lv

Šovakar kanālā LTV1 tiešraidē no Vīnes sekosim līdzi Eirovīzijas otrajam pusfinālam, kurā 17 dalībnieku vidū būs arī mūsu pārstāve Aminata Savadogo un kaimiņu lietuviešu duets Monika Linkite un Vaidas Baumila. Latvijas pārstāvjiem jau daudzus gadus nav izdevies pārvarēt pusfināla barjeru. Vai Aminata to spēs?

Šodien uzstāsies Īrija, Sanmarīno, Melnkalne, Malta, Norvēģija, Portugāle, Čehija, Izraēla, Azerbaidžāna, Islande, Zviedrija, Šveice, Kipra, Slovēnija, Polija, Lietuva un Latvija.

Latvija Eirovīzijas finālā nav iekļuvusi kopš 2009. gada, kad startēja dziedātājs Intars Busulis un konkurss notika Krievijā. Ja pirmajos dalības gados trešo vietu Eirovīzijā ieņēma „Prāta vētra”, triumfēja Marija Naumova un finālā spēja iekļūt duets Valters un Kaža, tad pēdējos gados mums uzlikts teju vai lāsts. Neviens – Aisha, „Musiqq”, Anmary, grupa „PeR” un „Ārzemnieki” – tā arī konkursa finālā neiekļuva.

Šogad lielas cerības liekam uz jauno dziedātāju Aminatu Savadogo, kura konkursā dziedās pašsacerēto dziesmu „Love Injected” un uzstāsies ar 10. kārtas numuru. Par Aminatas vokālu un mūsdienīgo dziesmu pozitīvi izsakās ārzemju mūzikas eksperti, kā arī bukmeikeri prognozē viņai iekļūšanu finālā. Taču, vai viņai izdosies pievilināt citu valstu balsotājus, to redzēsim pusnaktī, kad tiks paziņoti rezultāti.

Latvijas iedzīvotāji par savu pārstāvi nevarēs balsot, bet tas neliedz atdot balsis par kādu citu konkursa dalībvalsti. Bukmeikeri par šī pusfināla favorītu nosauca zviedru dziedātāju Monu Selmerlēvu. Arī kaimiņiem lietuviešiem prognozē labas izredzes iekļūt finālā.

Eirovīziju komentēs mūziķis Valters Frīdenbergs. No 17 valstu pārstāvjiem skatītāji un žūrija noteiks desmit labākos, kuriem būs iespēja 23. maijā uzstāties konkursa finālā.

Aminata Savadogo – „Love Injected”

Monika Linkite & Vaidas Baumila – „This Time”

Kasjauns.lv/ Foto: publicitātes (Thomas Hanses/ EBU, Andres Putting/ EBU, Elena Volotova/EBU)