TV
2021. gada 26. jūlijs, 06:32

"Meditācija nenozīmē to, ka tu sēdi lotosa pozā, kājas aiz ausīm aizlicis," - Uģim Kuģim nepatīk tie, kas "garīgojas"

Jauns.lv

Latvijā pazīstamākais krišnaīts, garīgais skolotājs un attiecību konsultants Uģis Kuģis uzreiz paliek dusmīgs, kad sociālajos tīklos lasa par "karmu" un "karmas tīrīšanu", būšanu garīgam un meditēšanu uz lietām.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viņaprāt, tas nav labi - izlikties par spirituālu: "Mums nav tā, ka mums pandēmija lika pēkšņi sākt meditēt un kļūt garīgiem, kas tagad ir superpopulāri "Facebook". Visi meditē, visi garīgojas, bet īstenībā tās visas lietas ir jādara principā katru dienu. Meditācija nenozīmē to, ka tu sēdi lotosa pozā, kājas aiz ausīm aizlicis."

Viņš to, ko dara, praktizē jau 17 gadus, un īsti nekas nav mainījies: "Klostera sienas ir nomainījušas ģimenes sienas. Mums garīgums sākas ļoti agri no rīta - sieva ceļas pat ātrāk par mani, līdz sešiem rītā. Līdz deviņiem rītā mēs onlainā klausāmies lekcijas par garīgām tēmām. Mums katru dienu ir arī kopumā divas stundas jāskaita lūgšanas."

foto: Publicitātes
Uģis ar sievu Lindu.

"Patiesa mīlestība un garīgums nozīmē to, ka mums izstrādājas trīs īpašības: pacietība, pazemība un nekā negaidīšana atpakaļ no citiem cilvēkiem," tā telekanāla "STV Pirmā!" šovā "Mīla burbulī" saka Uģis Kuģis.