foto: Ekrānuzņēmums no "Instagram"
"Es vairs nevarēju tā turpināt" - bijusī modele un bezpajumtniece internetā pelna tūkstošus
2021. gada 22. aprīlis, 06:57

"Es vairs nevarēju tā turpināt" - bijusī modele un bezpajumtniece internetā pelna tūkstošus

Jauns.lv

Bijusī modele - atkarībniece, kura mēdza zagt naudu no savas mammas, jo bija kļuvusi par bezpajumtnieci, tīmekļa vietnē "OnlyFans" nopelnījusi miljonu mārciņu.

31 gadu vecās Elīzas Rozas dzīve apgriezās kājām gaisā, kad pēc universitātes viņa kļuva atkarīga no alkohola un narkotikām.

Psiholoģijas grāda ieguvējas atkarība sākās 23 gadu vecumā pēc tam, kad viņa sāka modeles darbu un aizrāvās ar ikvakara ballītēm, kokaīnu un citām narkotikām.

Sievietei paticis iedzert, taču drīz vien it kā nevainīgā aizraušanās pārvērtusies par nopietnu atkarību, kas ilgusi četrus gadus. "Visa nauda aizgāja alkoholam un narkotikām," atzīst sieviete.

31 gadu vecā dāma atzīst, ka atkarība kļuvusi tik nopietna, ka viņa zagusi naudu no mammas, kurai līdz tam viņa bieži lūgusi līdzekļus kaitīgo ieradumu sponsorēšanai.

Elīza nonākusi uz ielas, nakšņojusi pie draugiem un pat svešiniekiem. Viņa pat nedomājot lūgusi naudu cilvēkiem uz ielas. Izkļūt no baisā dzīvesveida viņai palīdzējuši draugi, kuri ieteikuši pievienoties anonīmajiem alkoholiķiem.

"Es vairs netiku galā. Es vairākas reizes mēģināju izdarīt pašnāvību, pavadīju laiku slimnīcā un policijā. Es zināju, ka tā nevaru turpināt." Elīza uzsākusi ārstēšanos anonīmajos alkoholiķos un pat dabūjusi skolotājas darbu divu līdz četru gadu veciem bērniem.

Šis darbs viņai ļoti paticis, jo viņu interesējusi bērnu psiholoģija. Sieviete darba intervijā bijusi ļoti atklāta par savu pagātni, tāpēc skolas vadība vēlējusies dot viņai iespēju.

"Bērni tajā vecumā ir kā īsti sūkļi. Man patīk skatīties, kā viņos attīstās sociālās prasmes un pārliecība. Darbs bija perfekts, bet es nenopelnīju pietiekami daudz naudas. Es gribēju atmaksāt naudu mammai, kuru biju nozagusi un stāvēt pati uz savām kājām."

2019.gada decembrī Elīza nolēmusi atvērt savu lapu "OnlyFans" tīmekļa vietnē. Sākumā viņa pelnījusi vien dažus simtus mēnesī, bet kad pasauli skāra pandēmija, viņas ienākumi palielinājušies pat līdz 100 tūkstošiem.

Pēdējo 12 mēnešu laikā tīmekļa vietnē viņa spējusi nopelnīt līdz pat vienam miljonam mārciņu. Elīza strādā 16 stundas dienā no pirmdienas līdz svētdienai, publicē fotogrāfijas ar sevi un runā ar saviem faniem, kuri ir vecumā no 20 līdz 60 gadiem. Gan vīriešiem, gan sievietēm.

Darbs internetā viņai palīdzējis fokusēties uz veselību un skaidru prātu: "Es vienmēr biju slaida, taču kopš izārstēšanās no atkarības man patīk būt trenētai un veselai. Es trenējos sešas dienas nedēļā un ēdu veselīgi, es gribu, lai mans ķermenis ir spēcīgs. Un tā nav tikai vēlme būt formā, lai pelnītu naudu internetā, man patīk, ka man ir iespēja parunāties ar saviem faniem.

Man ir aptuveni desmit līdz piecpadsmit regulārie fani ar kuriem es runāju katru dienu. Lai ko arī citi domātu par "OnlyFans", tur nav tikai sarunas par seksu. Mēs runājam par visu, par viņu ģimenēm, bērniem. Mans grāds psiholoģijā noteikti palīdz. Es patīku gan sievietēm, gan vīriešiem. Viņi vēlas fitnesa un citus padomus par "OnlyFans". Tā ir vesela kopiena."