Slavenības
2021. gada 15. aprīlis, 05:12

Sirdi plosošs noteikums, kas karalienei Elizabetei būs jāievēro vīra bērēs

Jauns.lv

Covid-19 pandēmijas ieviesto noteikumu dēļ karalienei Elizabetei II vīra Edinburgas hercoga prinča Filipa bērēs, iespējams, nāksies sēdēt vienai - atstatus no tuviniekiem, kas varētu šajā brīdī sniegt tik nepieciešamo atbalstu.

Valdības pieņemtie likumi pandēmijas laikā jāievēro arī karaliskajai ģimenei sēru gadījumā. Tie paredz, ka cilvēkiem, kas nav no vienas mājsaimniecības ir jāievēro vismaz divu metru distance, ja vien viņi nav tā sauktajā “atbalsta burbulī”.

Elizabetes II dzīvesbiedrs Edinburgas hercogs Filips

gallery icon

Tas nozīmē, ka Viņas Majestātei un pārējiem 29 cilvēkiem [maksimāli atļautais bēru apmeklētāju skaits ir 30] kapelas iekštelpās būs jāliek sejas aizsargmaska, lai pasargātu līdzcilvēkus no iespējamas vīrusa izplatības.

Karaliene Elizabete II pirmo reizi iziet sabiedrībā ar sejas masku

Lielbritānijas karaliene Elizabete II pirmo reizi sabiedrībā izgājusi ar sejas masku, ziņo CNN.

gallery icon

Iespējams, ka Elizabetei II bērnu ceremonijas laikā Svētā Džordža kapelā Vindzorā būs jāsēž kopā ar sava personāla darbiniekiem, kas viņu ikdienā apkalpo pilī, bet viņa nedrīsktēs būt līdzās nevienam no saviem četriem bērniem, kas varētu sniegt mammai mierinājumu šajā brīdī.

Karaliene Elizabete II pirmo reizi satiek ģimeni kopš pandēmijas sākuma. 2020. gada decembris

gallery icon

Saskaņā ar izdevuma “The Telegraph” rīcībā esošo informāciju, karalieni varētu pavadīt Edinburgas hercoga privātsekretārs Ārčijs Millers-Beikvels, jo viņš uzturas Viņas Majestātes samazinātajā mājsaimniecībā un ir tā sauktajā “Viņas Majestātes atbalsta burbulī”.

Kopā jau 70 gadus. Karaliene Elizabete un princis Filips vēsturiskos foto

Kopā jau 70 gadus. Karaliene Elizabete un princis Filips vēsturiskos foto

gallery icon

“Mēs esam ļoti skaidri darījuši zināmu, ka ceremonija notiks atbilstoši Covid prasībām,” laikrakstam noradījis pils pārstāvis.

Jau četras dienas pēc vīra nāves karaliene atgriezusies pie oficiālo pienākumu pildīšanas. Otrdien Viņas Majestāte piedalījusies pirmajā pasākumā kopš Filipa aiziešanas mūžībā. Viņa ar nelielu ceremoniju atzīmējusi savas mājsaimniecības vecākās amatpersonas grāfa Pīla, bijušā lorda Čeberlena, došanos pensijā pēc 14 pilī nokalpotiem gadiem.

Briti piemin un godina mūžībā aizgājušo princi Filipu

Piektdien mūžībā aizgājušā Edinburgas hercoga, Lielbritānijas karalienes Elizabetes II vīra prinča Filipa bēres notiks nākamajā sestdienā Vindzoras pils Sv.Jura kapelā, ...

gallery icon

Aizvadītajā nedēļas nogalē izziņots, ka monarhija un tās mājsaimniecības ievēros divu nedēļu ilgas sēras, taču karaliskās ģimenes pārstāvji “turpinās pildīt pienākumus, kas atbilst apstākļiem”, norādījušas pils amatpersonas.

Princis Filips ar mazmazbērniem princi Džordžu un princesi Šarloti

gallery icon

Atgādināsim, ka prinča Filipa bēres translēs tiešraidē un šobrīd tiek prognozēts, ka atvadu ceremonija piesaistīs vislielāko auditoriju šajā gadā.

Elizabetes II dzīvesbiedra prinča Filipa nāve: Lielbritānijā izsludinātas sēras

gallery icon