Slavenības
2021. gada 29. marts, 17:50

Hercogienes Ketrīnas jaukais žests oficiālas tikšanās laikā gandrīz paliek nepamanīts

Jauns.lv

Britu karaliskā ģimene aizvien cenšas tikt galā ar sekām pēc Meganas Mārklas un prinča Harija atklātās intervijas Oprai Vinfrijai, taču tā arī atgriezusies pie saviem oficiālajiem pienākumiem – vizītēm, sarunām, tikšanās reizēm ar atbildīgām amatpersonām.

Atzīmējot Britu zinātnes nedēļu, karaliene Elizabete ar video zvana palīdzību aprunājusies ar zinātniekiem, skolotājiem un skolēniem, savukārt viņas vecākais dēls troņmantnieks princis Čārlzs devies oficiālā vizītē uz Grieķiju.

Hercogiene Ketrīna un princis Viljams neatliekamās medicīniskās palīdzības centrā Londonā 2021. gada martā

gallery icon

Kembridžas hercogs un hercogiene apmeklējuši ātrās medicīniskās palīdzības staciju Ņūhemā, Londonas austrumos, lai aprunātos ar mediķiem, kas godam pildījuši un turpina pildīt savu pienākumu pandēmijas apstākļos.

Kā jau tas bieži notiek Lielbritānijā, tikšanās laikā, kas notika ārā, sāka līt. Karaļnama pārstāvjiem bija savi lietussargi, taču sievietei, ar kuru sarunājās hercogiene Ketrīna un princis Viljams, tā nebija.

Ketrīna apvaicājās mediķei, vai viņa nevēlētos lietussargu, taču kundze piedāvājumu pieklājīgi noraidīja, nevēloties radīt lieku ažiotāžu. Taču hercogiene uzstāja, ka arī viņai nepieciešams lietussargs.

foto: ekrānuzņēmums no video

Aculiecinieki, kas dzirdējuši sarunu, teic, ka Viljams izteicies: “Es jūtos slikti, ka jums nav lietussarga. Vai jūs nevēlētos?”

Ketrīna piebildusi: “Vai ir kāds lieks? Jā, ir viens lieks.”

foto: ekrānuzņēmums no video

To sakot, viņa paskatījusies uz vienu no saviem drošības sargiem. Apsardzes darbiniece pamājusi ar galvu un spērusi soli mediķes virzienā, lai pasniegtu viņai lietussargu.

foto: CAMERA PRESS/ROTA / Vida Press

Individuāli Kembridžas hercogi aprunājās arī ar feldšeri Džarinu Hānu – viņi kopā pastaigājās pa “Labsajūtas dārzu” ("Wellbeing Garden”), kas atrodas medicīnas iecirkņa teritorijā, un iztaujāja, kā viņa tiek galā ar emocionālo spriedzi, jo ir nepieciešams izolēties no savas pašas ģimenes un draugiem, lai neinficētu viņus ar Covid-19. Pēc sarunas hercogiene Ketrīna un princis Viljams neatteica jaunajai mediķei apsveicināties ar viņas tēvu, izmantojot “FaceTime” aplikāciju. Hānas tētis Abu dzīvo Bangladešā.

“Jūs noteikti ļoti lepojaties ar savu meitu?’ – feldšeres tēvam vaicāja princis Viljams.

“Jā, mēs visi ar viņu ļoti lepojamies,” atbildēja Abu.

2021. gada 11. marts. Princis Viljams un hercogiene Ketrīna viesojas skolā Londonā, kas atkal atvērta mācībām

gallery icon

Princis Čārlzs un hercogiene Kamilla Covid-19 pandēmijas laikā

gallery icon

Karaliene Elizabete II pirmo reizi satiek ģimeni kopš pandēmijas sākuma. 2020. gada decembris

gallery icon