Slavenības
2021. gada 10. marts, 20:00

Karaļnams vairs neklusē par Meganas un Harija interviju. Kas karalienei sakāms?

Jauns.lv

Lai gan iepriekš ziņots, ka Viņas Majestāte Elizabete II nav skatījusies prinča Harija un viņa sievas Meganas Mārklas interviju, karaliene ir labi informēta par sarunā izskanējušo. Bakingemas pils sniegusi oficiālu paziņojumu, komentējot izskanējušos apvainojumus rasismā.

foto: ddp images/Ferrari Press / Vida Press
Megana un Harijs sniedzot interviju Oprai Vinfrijai.

Pēc Oprai Vinfrijai sniegtās Saseksas hercogu intervijas karaliene Elizabete II paziņojusi, ka apsūdzības rasismā karaliskajā ģimenē tiek “uztvertas ļoti nopietni”.

Valsts galva vēsturiski ir klusējusi strīdus jautājumos, taču šoreiz karaliene izdarījusi izņēmumu un nolēmusi sniegt komentāru par intervijā izskanējušo “krīzes sarunu”, kurā Megana un Harijs sīki izklāstīja iemeslus savai aiziešanai no karaļnama.

Prinča Harija un hercogienes Meganas pēdējais pasākums kā britu karaliskās ģimenes pārstāvjiem 2020. gada 9. martā

gallery icon

Karalienes vārdā izplatītajā Bakingemas pils paziņojumā norādīts, ka “dažas atmiņas varētu atšķirties” rasisma jautājumā.

Divu stundu garajā intervijā Megana apgalvoja, ka laikā, kad gaidījusi savu pirmo bērnu – Ārčiju – izskanējušas “bažas un jautājumi par to, cik tumša varētu būt bērna ādas krāsa, kad viņš piedzims”.

Princis Harijs un hercogiene Megana dalās ar pirmajiem jaundzimušā dēla foto

gallery icon

“Visa ģimene ir sarūgtināta, uzzinot, cik izaicinājumu pilni Harijam un Meganai bijuši daži pēdējie gadi,” teikts pils oficiālajā paziņojumā.

Elizabetes II un Meganas Mārklas pirmā kopīgā vizīte Česterā

Karalienes Elizabetes II un mazdēla sievas Saseksas hercogienes Meganas pirmā kopīgā vizīte Česterā pagāja lieliskā gaisotnē. Abas dāmas daudz smējās ...

gallery icon

“Izskanējušie apgalvojumi, jo īpaši, kas skar rases jautājumu, dara raizes. Lai gan dažas atmiņas var atšķirties, jautājums tiek uztverts ļoti nopietni un to izskatīs ģimenē privāti.”

Hercogienes Megana, Ketrīna un citi karaliskās ģimenes pārstāvji piedalās karalienes dzimšanas dienas parādē 2019. gadā

gallery icon

“Harijs, Megana un Ārčijs vienmēr būs ģimenē ļoti mīlēti,” norādīts oficiālā paziņojuma noslēgumā.

foto: David Fisher/Shutterstock/ Vida Press
Karaliene solījusi vienmēr mīlēt Hariju, Meganu un Ārčiju.

Par atkāpšanos no karalisko pienākumu pildīšanas Saseksas hercogi paziņoja 2020. gada janvārī, savukārt aizvadītajā mēnesī pēc gadu dotā apdomāšanās laika, pils paziņojusi, ka pāris neatgriezīsies pie pienākumiem karaļnamā.

Megana Mārkla un princis Harijs paziņo par sava podkāsta “Archewell Audio” atklāšanu

gallery icon

Atklātajā intervijā ar vienu no Amerikā visvairāk cienītajām TV personībām, pāris detalizēti pastāstīja par iemesliem, kas viņus pamudinājuši pamest dzīvi karaļnamā. Saseksas hercogi arī atklāja, ka pilī nācies saskarties ar rasismu un Meganas ignorēto lūgumu pēc palīdzības garīgās veselības problēmu risināšanā pēc tam, kad viņa nonākusi līdz domām par pašnāvību.

Megana, Harijs un princis Čārlzs

gallery icon

Īsi pēc intervijas Opra Vinfrija precizēja, ka jautājumā par Harija un Meganas bērna ādas krāsas krāsu nav iesaistīta ne karaliene, ne viņas vīrs Edinburgas hercogs princis Filips.

Karaliene Elizabete II pirmo reizi satiek ģimeni kopš pandēmijas sākuma. 2020. gada decembris

gallery icon

Komentējot interviju CBS rīta programmā “This Morning” pirmdienas rītā Opra norādīja: “Viņš [Harijs] man neatklāja šī cilvēka identitāti, taču viņš gribēja, lai zinu, un pasaku, ja man ir tāda iespēja, ka tā nebija viņa vecmāmiņa vai vecaistēvs, kas iesaistīti šajā [bērna ādas krāsas] diskusijā.”

Princis Harijs ar vecmāmiņu karalieni Elizabeti II

gallery icon