foto: LETA
"Pastaigu krātiņā viens aplis - 14 metri" Sieva Kristīne publicē Lemberga vēstules no cietuma
2021. gada 7. marts, 11:30

"Pastaigu krātiņā viens aplis - 14 metri" Sieva Kristīne publicē Lemberga vēstules no cietuma

Jauns.lv

Apcietinātā Ventspils domes priekšsēdētāja Aivara Lemberga sieva Kristīne savā "Facebook" kontā padalījusies ar vīra sūtītajām vēstulēm.

Pie ieraksta Kristīne atzīmējusi, ka "jūtas emocionāla". Turpat pie teksta norādīts, ka publicētais ieraksts ir Aivara Lemberga vēstules no Centrālcietuma. Tajās apsūdzētais Ventspils domes priekšsēdētājs pastāsta par savu ikdienu cietumā:

"Varbūt par ikdienu. 6.00 iedegas gaisma, dežur deg visu nakti, vienlaicīgi zvans. Līdz 7.00 sagatavoju dārzeņus, tad atnes brokastis. Vienmēr putra un tēja. Pārējais - kas cietuma veikalā nopirkts. Pats rakstiski pasūta. Visu atnes. Trešdienās.

Šobrīd jārēķinās, ka nav ledusskapis. Bet nekas. 8.00 administrācijas apgaita. Jautājumi, atbildes. Pa dienu strādāju, TV kāda sērija, info vai vienkārši fons. Pusdienās zupa, daudz kartupeļu, otrajā - kartupeļi ar mērci, kurā var pamanīt kā sīkšķēli no gaļas un daudz kāpostu... Man par daudz. ... kopā normāli.

Nopirku "Nestkafē" klasik. Pretīga. Bet, ja netaisa stipri un pielej pienveidīgo "pienu" "Margl" 3,2%, susla atgādina tālu vēsturi. Man pat liekas, ka "Liepājas kafija" šķīstošā bija krutāka, bet varbūt tā par laiku, kurš ir sen pagājis.

Aivara Lemberga un Kristīnes Krasovskas dzīves ainiņas

2015. gada 27. novembrī Ventspilī gredzenus mij Ventspils mērs Aivars Lembergs un viņa mīļotā sieviete Kristīne Krasovska.

gallery icon

Lai piezvanītu pa telefonu advokātiem, saruna rakstiski jāpiesaka divas dienas iepriekš. Var uz veikala karti, var uz atzvanu. Katru dienu lūdzu atļaut sazināties ar Tevi, maziņš, bet bez atbildes. Pat vairāk, vakar atnāca tikties M.Grudulis [advokāts], viņam neļāva. Ar advokātu, aizstāvi! Izcila demokrātija! Es gan teicu Mārim, ka nelaidīs. Viņš plēsa kreklu - laidīs.

Nekas jauns. Lubjankā 1937-1939 tautas ienaidniekiem arī nebija advokātu. Izsūtītajiem 1941. un 1945. arī. Iztika taču. Patiesi priecē, ka Latvijas robežas beidzas pie Zilupes, bet ne Novaja Zemļa. Bet tas par Staļina PSRS. Tagad Krievijā tā nav.

12 gadi: Aivars Lembergs tiesas zālē un ārpus tās

Rīgas apgabaltiesa lietu, kurā apsūdzēti Aivars un Anrijs Lembergi, kā arī Ansis Sormulis, paplašinātā sastāvā no jauna sāka skatīt 2009. ...

gallery icon

Pie Navaļnija "miesas" advokāts tiek, pie manis nē. Tāpēc pret Krievimu SANKCIJAS. Jāpārvērš afekts efektā😊.

Jā, vakariņas 18.00. .... aizeju gulēt vieglāks, pie tam 10.00 vakarā. Artūra režīms, saudzējošs. Valsts īpašās rūpes. Paldies.

Pirmo rītu dzīšu bārdu, bet spogulis taču nav. Skatoties plaukstā, nesanāk, pie tam tā tomēr grumbaināka. Ķēros revidēt ceļojuma somu. Atradu mazo spogulīti 3 cm diametrā no Kempinski. Mazs, bet rāda. Nestabils, jo apaļš. Mazs un apaļš. Labāk nekā nekāds, būtiski!

foto: Ekrānuzņēmums no "Facebook",

Astoņos vakarā atkal administrācija. Vēstulēm divas kastes. Viena administrācijas, otra administrācijas - medicīnas. Ļoti labi, ka paņēmu līdzi zāļu sarakstu un lielāko daļu zāļu. Atkrita liela biokrātija. Varēju gan šo to neaizmirst, bet tas būtu neraksturīgs izņēmums.

Pastaigu krātiņā viens aplis 14 metri. Stundas laikā izdodas ~4km. Pieci apļi vienā virzienā, pieci otrā. Pieci turp, pieci pretējā - 140 m. Siena, siena, siena, siena, virs galvas metāla režģis, tālāk strēmele debesis.

Šodien kāds aiz mūra gāja garām, uzsauca:" Svabodu Aivaru!" Un tā bieži. To nevar nopirkt un atņemt arī.

Aivars Lembergs tiesā attālināti saka pēdējo vārdu

Savu pēdējo vārdu smagos finanšu noziegumos apsūdzētais Aivars Lembergs (“Latvijai un Ventspilij”) sāka, apgalvojot, ka viņam pirms 12 gadiem ...

gallery icon

Vakarā 16 TV kanāli. Par daudz. Programmas nav. Dzenāju ekrānu. Lasu - Angļu karaliskās ģimenes intīmo dzīvi. Izrādās, princesei Diānai, lai kļūtu par Čārzla sievu, vajadzēja no ārsta zīmi, ka viņa ir jaunava. Bet Čārzlam nē. Un viņi mūs māca dzīvot."

Jau vēstīts, ka Pirmās instances tiesa Lembergam 22. februārī piesprieda 5 gadus cietumā, no kuriem atskaitīs teju gadu, kas jau izciests 2007. un 2008. gadā gan ieslodzījuma vietā, gan mājas arestā. Tāpat tiesa lēmusi Lembergam konfiscēt virkni mantas, tostarp viņa muižu Puzes pagastā, un samaksāt 20 000 eiro naudas sodu.

Aivara Lemberga muiža Puzē

22. februārī, Rīgas apgabaltiesai nolasot spriedumu Aivara Lemberga lietā, tiesnese paziņojusi, ka nolemts konfiscēt arī viņa īpašumu Puzes pagastā, kas ...

gallery icon