Slavenības
2021. gada 12. februāris, 14:52

Hercogiene Megana uzvar tiesā pret britu tabloīdu

Jauns.lv

Saseksas hercogienei Meganai (39) ir nopietns iemesls svinēšanai. Viņa uzvarējusi tiesas prāvā pret britu tabloīdu “Mail on Sunday”, kas bez viņas ziņas publicēja privātu tēvam rakstītu vēstuli.

Hercogienes Meganas un prinča Harija žestu valoda

gallery icon
25

Londonas Augstākā tiesa pieņēmusi lēmumu Saseksas hercogienes lietā. Megana lūdza varasiestādes aizstāvēt viņas tiesības uz privātumu un atzīt autortiesību pārkāpumu. Tiesnesis Marks Vorbijs galīgajā lēmumā pasludinājis, ka izdevuma “Mail on Sunday” rīcība bijusi nelikumīga ielaušanās britu prinča Harija sievas privātajā dzīvē.

Megana Mārkla ar vecākiem

Megana Mārkla ar vecākiem.

gallery icon
28

“Šī bija ļoti personīga vēstule. Lielākajā daļa no tā, kas bija publicēts, prasības iesniedzēja pauda savus pārdzīvojumus par tēva Tomasa Mārkla uzvedību. Informācijas atklāšana bija acīmredzami pārmērīga un tāpēc nelikumīga,” savā lēmumā norāda tiesnesis Vorbijs. Vienlaikus viņš norādījis, ka Meganas prasība par autortiesībām vēl aizvien ir izskatāma.

Tomass Mārkls dienu pēc Meganas personiskās vēstules publiskošanas

gallery icon
11

Saseksas hercogiene nespēja slēpt emocijas par šādu tiesas lēmumu un no sirds pateicās par atbalstu saviem tuviniekiem un advokātam.

Megana Mārkla ar tēvu Tomasu

Megana Mārkla ar tēvu Tomasu.

gallery icon
7

“Pēc diviem ilgiem tiesvedības gadiem esmu pateicīga tiesnešiem par to, ka viņi sauca pie atbildības “Associated Newspapers” un “Mail on Sunday” par nelikumīgo un necilvēcīgo rīcību. Šiem plašsaziņas līdzekļiem tā ir tikai spēle. Man un daudziem citiem tā ir reālā dzīve, īstas attiecības un patiesas skumjas. Postījumu apjoms, ko viņi ir nodarījuši un turpina nodarīt, ir ļoti liels… Es dalos šajā uzvarā ar jums visiem, jo visi kopā esam pelnījuši taisnīgumu un patiesību. Mēs visi esam pelnījuši labāko. Īpaši vēlos pateikties savam vīram, mammai un juristu komandai, to skaitā Dženijai Afijai par viņas spēcīgo atbalstu visa šī procesa laikā,” – Meganas vārdus citē izdevums “Daily Star”.

Meganas Mārklas mamma Dorija Reglenda

Meganas Mārklas mamma Dorija Reglenda.

gallery icon
27

Meganas prasību par autortiesībām paredzēts izskatīt martā. Jānoskaidro, vai Džeisons Knaufs – hercogienes bijušais asistents – bija viņas vēstules līdzautors. Tiesā tiks lemts arī par finansiālas kompensācijas apjomu, ko britu tabloīdam būs jāizmaksā Saseksas hercogienei. Tiesvedība Meganai kopumā izmaksājusi 338 000 ASV dolāru.

Princis Harijs un Megana Mārkla roku rokā

gallery icon
14