foto: Ekrānuzņēmums
Rūpēs par mūziķiem fonds rīko koncertus veikala skatlogā
Laikā, kad kultūras pasākumi nenotiek, ņujorkiešus priecē pop-up koncerti vienā no veikalu skatlogiem.
Mūzika
2021. gada 10. februāris, 06:45

Rūpēs par mūziķiem fonds rīko koncertus veikala skatlogā

Jauns.lv

Laikā, kad kultūras pasākumi nenotiek, ņujorkiešus priecē pop-up koncerti vienā no pilsētas veikalu skatlogiem. Garāmgājēji, kuri piestāj, lai baudītu dažādu kamermūziķu un pat Brodvejas mūziķu koncertus atzīst, ka šādi pasākumi kaut nedaudz spēj atgriezt Ņujorkas pilsētas maģiskumu.

"Sajūta ir nedaudz tāda, it kā es būtu zvērs zooveikalā," atzīst mūziķe Eleonora Openhaima, piebilstot, ka tas nav domāts sliktā nozīmē. "Parasti esam pieraduši pie muzikālas komunikācijas ar klausītāju tuvākā veidā, taču šobrīd mūs šķir skatlogs. Tāpēc ir sajūta, ka klausītājs ir tepat, es zinu, ka viņš ir tepat. Tomēr vienlaikus šķiet, ka atrodos savā viesistabā," saka māksliniece.

Kaufmana mūzikas centrs tuvākajās nedēļās līdz pat aprīļa mēnesim piedāvās 60 dažādus šāda formāta koncertus. Šos pasākumus atbalsta "Alphadyne" fonds, kas rūpējas par mūziķu nodarbinātību laikā, kad viņiem nav iespējas uzstāties un pelnīt naudu ierastajās koncertzālēs. Plānots, ka turpmākajās nedēļās uzstāsies vairāk nekā 100 dažādi mūziķi.

Koncerti notiek pop-up formātā un tiek izziņoti vien tajā pašā dienā, lai rūpētos par to, ka nesarodas pārāk daudz klausītāju un nenotiek drūzmēšanās,  tādējādi apdraudot viens otra veselību Covid-19 izplatības laikā.