Slavenības
2020. gada 12. decembris, 12:12

Aleksandrs Samoilovs neliedz sievai atteikties no labi atmaksātas profesijas

Marta Martinsone

Žurnāls "Kas Jauns"

Latvijas pludmales volejbolists, olimpisko spēļu dalībnieks Aleksandrs Samoilovs ne tikai ar mērķtiecību un neatlaidību iedvesmo sava talanta cienītājus, bet atbalsta sievu Annu sapņu īstenošanā.

Volejbolista sieva vairākus gadus strādājusi par stomatoloģi, tieši viņas darba vietā savulaik Samoilovs savu sievu noskatīja.

foto: Mārtiņš Ziders
Anna un Aleksandrs Samoilovi.

Pagājušajā nedēļā augstskolas "Turība" lekcijā "Uzvaras garšas cena" sportists pastāstīja, ka lielisks piemērs sapņu un mērķu īstenošanā šobrīd ir viņa dzīvesbiedre: “Viņa pēc izglītības ir ortodonts. Mācījās deviņus gadus… Tagad viņa sapratusi, ka stomatoloģija viņai nepatīk. Bijis tā, ka vecāki uzskatīja, ka zobārstniecība ir ļoti laba profesija sievietei – lai iet un mācās. Arī ļoti labi atalgots darbs, taču nu sieva atzīst, ka šo darba procesu strādājot neizbauda."

"Tagad viņa izdomājusi nomainīt savu nodarbošanos. Es viņu atbalstu. Annai patīk dizainēt. Viņa šobrīd mācās par apģērbu dizaineri online kursos. Skatos, kā viņa ar prieku mācās, katru vakaru viņai mājas darbi. Bērnus noliek gulēt, sēž un mācās. Es redzu, kā viņai tagad “deg acis” – kad viņa mēra drēbes, darbojas. Esmu pārliecināts, ka viņa būs ļoti laba dizainere, viņai patīk tas, ko viņa dara, un viņa to izbauda,” tā Samoilovs.

Citas ziņas un notikumus skatiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!