Igaunijas prezidenta Ilvesa mīļotā – mūsu ierēdne Ieva Kupce?
Igauņu prese raksta, ka Ilvesam ciešākas attiecības ar Kupci varētu būt jau vismaz 2 gadus. Vai tās ir mīlētāju attiecības, rādīs laiks, otrdien vēstīja "Postimees".
Slavenības
2015. gada 15. septembris, 19:04

Igaunijas prezidenta Ilvesa mīļotā – mūsu ierēdne Ieva Kupce?

Jauns.lv

Bijušās Igaunijas pirmās lēdijas vietu līdzās kaimiņvalsts prezidentam Tomasam Henrikam Ilvesam nu ieņēmusi latviešu ierēdne no mūsu Aizsardzības ministrijas Ieva Kupce. Pavasarī no sievas šķirtais Igaunijas prezidents 11. septembrī kopā ar Kupci Tallinā apmeklēja ievērojamā igauņu komponista Arvo Perta 80. gadu jubilejas koncertu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Nu arī Igaunijas prezidenta preses sekretārs Tomass Sildams atzinis, ka viņa 61. gadu vecais darba devējs 11.septembrī Perta koncertu apmeklējis ar par sevi jaunāko draudzeni – Kupci, kuru pazīst jau kopš 2003.gada, kad abi sapazinās Briselē, kad Ilvess bija Eiroparlamenta deputāts, bet - Kupce parlamenta ierēdne. Igauņu laikraksts „Postimees” šodien vēsta, ka starp Ilvesu un Kupci jau pāris gadu valda ciešākas attiecības par vienkāršu pazīšanos.

Jāpiebilst, ka Ilvess Kupci iepazina vēl pirms savām laulībām ar savu nu jau šķirto sievu Evelīnu Intu–Lambotu. Un ja patiesībai atbilst „Postimees” rakstītais, ka starp Igaunijas prezidentu un latvieti ciešākas attiecības ilgst vismaz 2 gadus, tad Evelīnas Ilvesas pērnvasar publiskais sānsolis – skūpstīšanās ar francūzieti Vinsentu Arenagu – nemaz tik grēcīgs nav bijis.

Mūsu kaimiņvalsts pastiprinātu uzmanību Ilvesa un Kupces attiecībām pievērsusi pēc tam, kad žurnāls „Kas Jauns” pieķēris Ilvesu pēc šķiršanās no sievas Rīgā, Andrejsalas restorānā „Koya”, pusdienojam ar Kupci. „Vai Ilvesa un Kupces ir tikai senu draugu vai mīlnieku tikšanās, pagaidām grūti spriest. To parādīs tikai laiks,” raksta „Postimees”.

Ieva Kupce savu diplomātisko karjeru Ārlietu ministrijā sākusi 1997. gadā, 2005. gadā viņa aktīvi iesaistījusies NATO samita organizēšanā. Šobrīd viņa ir Latvijas Aizsardzības ministrijas Nacionālās kiberdrošības politikas koordinācijas nodaļas vadītāja. Valsts Kupces darbību novērtējusi, viņai 2007. gadā pasniedzot Atzinības krustu par pašaizliedzīgo ieguldījumu Rīgas NATO sanāksmes organizēšanā un norises nodrošināšanā.

Amatpersonas deklarācija liecina, ka Ievai Kupcei pieder dzīvoklis Limbažos, zeme Salacgrīvā un dzīvoklis Gruzijā. Viņa nav precējusies, bet viņai ir dēls Ralfs Jānis, kura tēvs ir Latvijas vēstnieks Grieķijā Ivars Pundurs.

Kasjauns.lv jau rakstīja, ka pērn augustā Igaunijā izvērtās pamatīgs skandāls – 46 gadu vecā Igaunijas prezidenta Tomasa Hendrika Ilvesa (dz. 1952) kundze Evelīna Tallinas naktskafejnīcā „Komeet” tika pieķerta skūpstāmies ar 28 gados veco Tallinā strādājošo reklāmistu, francūzi Vinsentu Arenagu.

Kasjauns.lv/Foto: ekrānuzņēmums no „Postimees” un ec.europa.eu, aculiecinieka foto, AFP/LETA
 

Tēmas