Koncerta "Īstā sālsmaize" pirmizrāde Latvijas Nacionālajā teātrī

Koncerta "Īstā sālsmaize" pirmizrāde Latvijas Nacionālajā teātrī 2020. gada 17. septembrī.

gallery icon
56
Slavenības
2020. gada 22. septembris, 05:19

Nacionālā teātra pirmizrādē Dita Lūriņa sagaida apmeklētājus, cepot kartupeļus

Inta Mengiša

Žurnāls "Kas Jauns"

Par spīti stiprajam lietum un vētrai, kas aizvadītajā nedēļā plosīja un gāza kokus, Latvijas Nacionālajā teātrī godam iesākta jaunā sezona ar krāšņu un skanīgu koncertizrādi "Īstā sālsmaize".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

“Jūs pat nevarat iedomāties, cik neizsakāmi laimīgi esam par šo ilgi gaidīto satikšanos!” pirmizrādē no skatuves vēstīja aktieri, kuriem publikas priekšā ar jaunuzvedumu šī bija pirmā iznākšana kopš marta vidus, kad kultūras jomu, tāpat kā daudzas citas, nostopēja koronovīrusa pandēmija.

Tad nu teātra radošais kolektīvs bija sagatavojis saviem skatītājiem īsteni mīļu sagaidīšanu – ienākot pa parādes durvīm, telpas piepildīja virtuves smarža no priekštelpā kūpošiem ceptiem kartupeļiem, ko ik pa brīdim uz tur novietotās plīts pannā apmaisīja aktrise Dita Lūriņa-Egliena.

foto: Inta Mengiša

Atgādinot par aizvien piesardzību pieprasošo situāciju koronavīrusa sakarā, aktieri pirmizrādes viesus pie ieejas sagaidīja, posušies aizsargtērpos un aiz sejas vairogiem aizslēpušies.

Zālē sēdvietas krietni izretinātas, pirmo rindu vietās, kas piesēšanai nav paredzētas, sasēdināti plīša lāči, pērtiķi, mamuti un citi zvēri. Daļai apmeklētāju sēdvietas izkārtotas uz pašas skatuves, tā, ka aktieru darbība noris starp divām publikām. Tā, lūk, risinājās "Īstās sālsmaizes" pirmizrāde!

To, kā Eglienu puika jau pāraudzis tēvu, kā arī citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!