Trakā pasaule
2020. gada 6. septembris, 18:10

Īpaši aukstumizturīgs austrietis pārspējis pats sevi, uz rekordilgu laiku iegrimstot 200 kilogramos ledus

Jauns.lv

Austrietis Jozefs Kēberls sestdien uzstādījis jaunu pasaules rekordu, pavadot neticami ilgu laiku stikla kastē, kas piepildīta ar 200 kilogramiem ledus.

Kēberls, līdz kaklam ieskauts ledū, spēja izturēt 2 stundas, 30 minūtes un 57 sekundes. Vīrietis bija tērpies vien peldbiksēs.

Kā stāsta vīrietis, novērst domas no sāpju viļņa, ko izraisījusi zemā temperatūra, viņam palīdzēja koncentrēšanās uz pozitīvām emocijām. "Es cīnījos ar sāpēm, vizualizējot un balstoties uz pozitīvām emocijām," žurnālistiem sacīja Kēberls. "Tādā veidā es varu izturēt."

foto: EPA/Scanpix
Kēberls, līdz kaklam ieskauts ledū, spēja izturēt 2 stundas, 30 minūtes un 57 sekundes.

Savu pagājušā gada rekordu par veselām 30 minūtēm Kēberls pārspējis neliela cilvēku pūļa acu priekšā Melkas pilsētā Austrijā. Pēc tam, kad palīgi viņu izņēmuši no ledainās kastes, vīrietis atzinis, ka sajust sauli uz muguras ir "patiesi lieliski". "Centīšos pats uzvilkt zeķes. Vispirms ir jāsasilda kājas," noteica Kēberls.

foto: EPA/Scanpix
Kēberls, līdz kaklam ieskauts ledū, spēja izturēt 2 stundas, 30 minūtes un 57 sekundes.

Izturīgais vīrs savu rekordu nākamgad centīsies pārspēt vēlreiz Losandželosā. Viņa komanda stāsta, ka Kēberla personīgais rekords ir arī pašreizējais pasaules rekords.