Slavenības
2020. gada 26. jūlijs, 10:47

Dārta Daneviča dīkstāvē sākusi rakstīt sacerējumus

Marta Martinsone

Žurnāls "Kas Jauns"

Talantīgā Dailes teātra aktrise Dārta Daneviča žurnālam "Kas Jauns" pastāstījusi, kā pavadījusi vairākus mēnešus ilgo dīkstāves laiku.

Pēc koronavīrusa ierobežojumiem jau kādu laiku savu darbību atsācis arī Dailes teātris. Aktieri pēc vairāku mēnešu pauzes darba gaitās nu atkal pulcējas teātrī, kur ik dienas notiek mēģinājumi. „Priecājos, ka varu atgriezties teātrī,” līksmā balsī teic Daneviča. Viņa gan atzīst, ka teātra vidē valda manāma neziņa par turpmākām norisēm gan izrāžu plānošanā, gan lomu iedalījumā.

„Mēs līdz galam vēl nezinām, kā būs, jo nav zināms, vai būs kādi jauni ierobežojumi saistībā ar koronavīrusa izplatību. Daudzi jau satraucas par šiem jaunajiem koronavīrusa gadījumiem, kas atkal parādās Latvijā. Bet mums šobrīd notiek mēģinājumi jaunai izrādei, kuras pirmizrāde būs augustā,” pastāsta Daneviča.

Aktrise atklāj, ka teātra dīkstāves laikā paguvusi gana daudz: „Tas, par ko vienmēr esmu sapņojusi, ir ceļošana, bet šajā laikā, kā zināms, tas nebija iespējams… Lasīju ļoti daudz grāmatu un sāku rakstīt sacerējumus. Par sievieti – mākslinieci un gleznotāju. Izdomātu stāstu. Vai kaut kur nākotnē to publicēšu, nezinu, jo neesmu pārliecināta, ka tas ir tik labs. Ja izdosies to pabeigt, gan jau iedošu kādam izlasīt – tad redzēsim,” prāto aktrise.

Citas interesantākās ziņas lasiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!