Slavenības
2020. gada 10. jūnijs, 15:44

Prinča Harija un Meganas dēls Ārčijs jau saka savus pirmos četrus vārdus. Kādi tie ir?

Jauns.lv

Prinča Harija un Saseksas hercogienes Meganas gadu un vienu mēnesi vecais dēliņš Ārčijs Harisons Mauntbatens-Vindzors jau iemācījies pateikt savus pirmos vārdus. Bez “mammas” un “tēta” viņš māk pateikt vēl divus citus vārdiņus.

Hercogiene Megana un princis Harijs ar dēlu Ārčiju pieņemšanā Dienvidāfrikā

gallery icon

Kāds jaunajai ģimenei tuvs paziņa žurnālam “Us Weekly” atklājis, ka Harija un Meganas dēls Ārčijs sācis runāt. Puisēna vārdu krājumā šobrīd ir četri vārdi. “Viņš jau saka dažus vārdus – “tēte” (“Dada”), “mamma” (“Mama”) , “grāmata” (“book”) un “suns” (“dog”),” pastāstījis vārdā nenosauktais informators. “Viņam arī patīk spēlēt paslēpes un rotaļāties ar klucīšiem.”

Vārdiņi “mamma” un “tētis” paskaidrojumus neprasa, taču arī “grāmata” un “suns” mazajam Ārčijam ir kaut kas ļoti mīļš un svarīgs, ja reiz iekļuvuši pašu pirmo dzīves laikā pateikto vārdiņu skaitā.

Hercogiene Megana ar dēlu viņa 1. dzimšanas dienā

gallery icon

To, ka grāmatu lasīšana Saseksu mājās ir ļoti iecienīta nodarbe, Megana parādījusi jau dēla pirmās dzimšanas dienas video, kurā viņa Ārčijam lasīja priekšā grāmatiņu “Duck! Rabbit!” un rādīja bērnam bildītes. Nelielajā video Megana arī atklāj, ka gadu vecais dēls jau ir īsts profesionālis grāmatas lapu pāršķiršanā. Tā, ka nav brīnums, ka vārds “grāmata” ir Ārčija pašu pirmo skaitā.

foto: ddp images/Ferrari Press / Vida Press
Princim Harijam patīk lasīt priekšā savam dēlam.

Bet kā ir ar “suni”? Mazulis dievinot abus ģimenes četrkājainos draugus – bīgla sugas suni Gaju un melno labradoru, kura vārdu Saseksi plašākai publikai nav atklājuši. Savā pirmajā dzimšanas dienā, kas bija karantīnas laikā, Ārčijs pavadījis daudz laika rotaļājoties ar suņiem, kā arī nobaudot savu pirmās dzimšanas dienas torti, kuru bija izcepusi māmiņa Megana. Draugus un radiniekus puisēns “saticis” datorā virtuāli, izmantojot vietni “Zoom”.

foto: Shutterstock/ Vida Press
Harijs un Megana dievina suņus. Attēlā pāris vizītē pie Īrijas prezidenta Maikla Higinsa un viņa kundzes Sabinas 2018. gadā.

Kāds paziņa slavenību žurnālam “People” pastāstījis, ka suņi ir mazā Ārčija “labākie draugi”: “Tie liek viņam smieties un ir ļoti iecietīgi pret puisēnu.”