foto: AFP/Scanpix
Prieka vēsts Ķīnā: pēc 10 kopdzīves gadiem beidzot sapārojas milzu pandu pāris - un viss, "pateicoties" pandēmijai
Le Le un Jing Jing.
Trakā pasaule
2020. gada 7. aprīlis, 17:40

Prieka vēsts Ķīnā: pēc 10 kopdzīves gadiem beidzot sapārojas milzu pandu pāris - un viss, "pateicoties" pandēmijai

Jauns.lv

Honkongas zooloģiskā dārza ilgākais rezidentu pāris – milzu pandas Jing Jing un Le Le beidzot varētu kļūt par vecākiem. Zooloģiskā dārza vadība paziņojusi, pirmo reizi pēc 10 gadiem pandām beidzot izdevies sapāroties. Izskatās, ka dzīvniekiem vienkārši vajadzēja vairāk privātuma, vēsta "Daily Mail".

"Veiksmīgais dabiskās pārošanās process šodien visiem mums bija ļoti aizraujošs notikums, jo iestāties grūtniecībai pēc dabiskas pārošanās ir lielāka iespēja nekā ar mākslīgo apsēklošanu," paziņojumā presei sacīja zooloģiskā dārza pārstāviji.

Koronavīursa pandēmijas dēļ zooloģiskais dārzs apmeklētājiem bija slēgts kopš janvāra beigām. Darbinieki novērojuši divu milzu pandu savādo izturēšanos, kas parasti novērojama pārošanās laikā, kas ir marts un maijs.

Pandu dzīve Covid-19 pandēmijas laikā

Pandu dzīve pasaules zooloģiskajos dārzos īpaši nav mainījusies. Taču vienam milzu pandu pārim pēc 10 gadiem ilgas kopdzīves Honkongas zooloģiskajā ...

gallery icon

"Kopš marta beigām Jing Jing sāka pavadīt vairāk laika spēlējoties ūdenī, kamēr Le Le atstāja savu smaržu viņu dzīves mītnē un meklēja vietas, kur savu smaržu atstājis Jing Jing," teikts preses relīzē.

Panda Maskavas zoo Valentīna dienā

Maskavas zooloģiskajā dārzā arī svin Valentīna dienu. Šajos romantiskajos svētkos ar dāvanām un gardumiem iepriecināta panda.

gallery icon

Lai gan ir pāragri pateikt, vai pārim būs bērns, darbinieki rūpīgi seko līdzi izmaiņām Jing Jing ķermenī un uzvedībā: "Ja viss būs veiksmīgi, grūtniecības pazīmes, arī hormonu līmeņa svārstības un uzvedības izmaiņas varēs novērot jūnija sākumā, lai gan pastāv iespēja, ka Jing Jing varētu piedzīvot viltus grūtniecību."

No sajūsmas līdz kritikai: ieskats kafejnīcā Ķīnā, kurā aicina samīļot pandas

gallery icon

Šis ir lielisks jaunums, jo konkrētā suga tiek uzskatīta par apdraudētu. Dabiskajā vidē pasaulē šobrīd dzīvo aptuveni 1800 milzu pandas.