foto: Mārtiņš Ziders
Jānis Lūsēns radis risinājumu, kā grūtajā laikā palīdzēt māksliniekiem
Jānis Lūsēns.
Slavenības
2020. gada 30. marts, 14:25

Jānis Lūsēns radis risinājumu, kā grūtajā laikā palīdzēt māksliniekiem

Jauns.lv

Komponists Jānis Lūsēns nācis klajā ar ieteikumu, kā šajā grūtajā laikā varētu tapt sniegta palīdzība māksliniekiem, kam, kā zināms, darba vairs teju nav vispār.

"Tā kā jau ilgāku laiku mākslinieki strādā tikai oficiāli un ar līgumiem (un maksā nodokļus, cits vairāk, cits mazāk), tad, ņemot par pamatu deklarāciju VID par pagājušo gadu, ir skaidrs, cik katrs ir nomaksājis nodokļos. Atliek tikai noteikt procentu no šīs summas un termiņu, kādā katrs var saņemt pabalstu," tādu risinājumu sociālās saziņas tīklā "Facebook" sniedz Lūsēns.

"Tātad, kurš strādājis sekmīgi un bija nolēmis tā turpināt (vienošanās ar koncertzālēm un izpildītājiem), arī šogad tas saņem saprātīgu pabalstu. Tātad, vienādi noteikumi pilnīgi visiem," piebilst komponists un uzskata: "Tas izslēgtu iespēju manipulēt un atbalstīt “savējos”, kā arī izslēgtu jebkādas politiskas ambīcijas šajā sakarā."

Šo Lūsēna ierakstu komentējis arī mūziķis un dzejnieks Guntars Račs, kas "kaut kur esot dzirdējis" - atbalsts māksliniekiem nākšot no Valsts kultūrkapitāla fonda. "Tas nozīmē, ka liela daļa tevis pieminēto nevis saņems atbalstu, bet piedalīsies atbalstīšanā. Gribot negribot."

foto: Ekrānuzņēmums