Ģimene ar bērniem no pilsētas pārceļas uz dzīvi teltī

gallery icon
17
Trakā pasaule
2020. gada 9. marts, 06:33

Ģimene no pilsētas pārceļas uz mitināšanos teltī - viņi tur māca atvasēm īsto dzīvi

Jauns.lv

Kad piedzima bērni, amerikāņu pāris nolēma pamest dzīvi pilsētā un pārcelties nekurienes vidū pašu celtā teltī. Viņi uzskata, kā tā bērniem iemācīs „dzīvē patiesi nepieciešamās prasmes”, kuru skaitā ir arī naža mešana...

foto: MDWfeatures / Zac Ruiz / Vida Press
Zaks un Keitija Ruizi ar bērniem.

Zaks (31) un Keitija (33) Ruizi ir mājas interjera priekšmetu veikaliņa īpašnieki. Viņi savu produkciju tirgo populārajā vietnē "Etsy". Vēl 2016. gadā abi dzīvoja Kalifornijā 100 kvadrātmetru lielā dzīvoklī, kas viņiem izmaksāja 1650 ASV dolāru mēnesī.

Keitija šajā laikā vēl piedevām centās atmaksāt 40 000 ASV dolāru lielu kredītu, ko bija ņēmusi par izglītību.

foto: MDWfeatures / Zac Ruiz / Vida Press
Vecāki uzskata, ka, dzīvojot pie dabas, iemācīs bērniem „dzīvē patiesi nepieciešamās prasmes”, kuru skaitā ir arī naža mešana...

Tolaik pāris uzskatīja, ka viņu dzīve ir komfortabla. Abi strādāja darbu, kas viņiem patīk. Zaks bija treneris sporta zālē, bet Keitija – friziere. Viņu dzīve bija gana piesātināta un aizņemta, turklāt citu dzīvesveidu abi tolaik vēl nebija iepazinuši. Skriešana kā vāveres ritenī bija vienīgais, ko abi zināja.

Ap šo laiku pieteicās viņu pirmais bērns Foksa (tagad 5). Viņi sāka izvērtēt, vai pašreizējā dzīvesvieta būs piemērota, kur augt viņu bērniem. Domājot par nākotni, abi redzēja, ka arī pēc desmit gadiem darīs to pašu darbu. Šī perspektīva viņiem nešķita saistoša.

foto: MDWfeatures / Zac Ruiz / Vida Press
Telts tapa astoņās nedēļās.

Pēc tam, kad jaunie vecāki bija iegādājušies paši savu divu akru (8094 kvadrātmetru) zemes gabalu, viņi sāka uz tā celt 30 kvadrātmetru lielu telti, kas kopš 2017. gada jūlija kļuvusi par viņu pastāvīgo dzīvesvietu.

Pēc pārcelšanās uz dzīvi teltī pārim pieteicās otrs bērns Grizlijs (3).

foto: MDWfeatures / Zac Ruiz / Vida Press
30 kvadrātmetros iekārtota virtuves zona, divas gultas, ēdamzona un komposta jeb sausā tualete. Elektroenerģiju saimniecības vajadzībām viņi gūst no saules baterijām, bet nomazgāties dušā iespējams ārā.

Zaks uzskata, ka šī pieticīgā mājvieta ir perfekts miteklis viņa mazuļiem. Šī esot vislabākā vieta, kur viņiem audzināt savus bērnus pēc vislabākās sirdsapziņas. Te lielāko daļu laika atvases var pavadīt ārā, apgūstot dažādas „dzīvei noderīgas prasmes”.

Telti pāris uzcēla astoņās nedēļas. Tajā ir virtuves zona, divas gultas, ēdamzona un sausā tualete. Elektroenerģiju saimniecības vajadzībām viņi gūst no saules baterijām, bet nomazgāties dušā iespējams ārā.

foto: MDWfeatures / Zac Ruiz / Vida Press
Ziemas mēnešos nākas gulēt visiem četriem kopā vienā gultā un saspiesties ciešāk, jo apkures teltī nav.

Mājā nav arī tekoša ūdens, līdz ar to trauku mazgāšana pēc ēdienreizēm aizņemot „dažas minūtes vairāk laika,” – apliecinājis Zaks.

Apkures sistēma teltī nav ierīkota. Ņūmeksikā esošajos aukstākajos mēnešos viņi ģērbjas džemperos un treniņbiksēs, un „saspiežas siltāk”.

Lai gan telts izskatās uzcelta nekurienes vidū, pilsēta tomēr nav tālu un pārim nav problēmu aizbraukt līdz veikalam pēc pārtikas vai cita nepieciešamā.

Tēmas