Slavenības
2020. gada 20. februāris, 16:16

Princis Harijs atbildējis uz svarīgāko jautājumu - vai viņš aizvien ir troņmantnieku rindā

Jauns.lv

Pēc prinča Harija un viņa sievas Meganas lēmuma atkāpties no karalisko pienākumu pildīšanas faniem ir daudz būtisku jautājumu. Viens no būtiskākajiem - vai pēc šāda lēmuma Harijs aizvien ir troņmantnieku rindā vai no tās ir izsvītrots.

Princis Harijs ar vecmāmiņu karalieni Elizabeti II

gallery icon
34

Lai gan jau iepriekš tika uzskatīts, ka, atsakoties no karaliskajiem pienākumiem, princis Harijs nav zaudējis savu pozīciju rindā uz Apvienotās Karalistes troni, trešdien paustā oficiālā paziņojumā pāris pats personīgi atbildējis uz šo jautājumu, kas aizvadītā mēneša laikā satraucis daudzu britu karaļnama fanu prātus.

Prinči Harijs un Viljams

gallery icon
22

“Kā Viņas Majestātes mazdēls un Velsas prinča otrais dēls, princis Harijs aizvien ir sestais rindā uz Lielbritānijas troni, Saseksas hercoga un hercogienes statuss hierarhijas rindā nav mainījies,” norādījis Harija un Meganas pārstāvis.

Princis Harijs un Megana Mārkla roku rokā

gallery icon
14

Saseksi arī precizējuši informāciju par tituliem, kādus viņi turpmāk drīkstēs lietot.

“Saseksas hercogs un hercogiene formāli saglabās karaliskos titulu, taču to aktīvi nelietos. Viņus arī turpmāk zināsim kā Saseksas hercogu un hercogieni. Saglabāti ir arī Dambartona grāfa un grāfienes, kā arī Kilkīlas barona un baroneses tituli,” apliecināts oficiālajā paziņojumā.

Princis Harijs rāda mēli

gallery icon
15

Aizvadītajā mēnesī ar karalieni Elizabeti II panāktā vienošanās stāsies spēkā šā gada 31. martā. Sākot ar šā gada 1. aprīli Harijam un Meganai vairs nebūs sava ofisa Bakingemas pilī. Pāri pārstāves viņu labdarības fonda komanda.

Princis Harijs un hercogiene Ketrīna

Princis Harijs un hercogiene Ketrīna.

gallery icon
53

“Hercogs un hercogiene laiku pavadīs kā Lielbritānijā, tā Ziemeļamerikā,” jau iepriekš izskanējušo informāciju atkārtoti apstiprina pārstāvis. Viņš arīdzan norādījis, ka hercogu pāris turpinās cieši sadarboties ar organizācijām, kuru patroni ir iecelti, kā arī turpinās plānot darba pienākumus visam gadam kā Lielbritānijā, tā parējās Nāciju Sadraudzības valstīs. Pāris risinot sarunas par jaunas bezpeļņas organizācijas dibināšanu. Jaunumos par jaunās organizācijas darbību Saseksas hercogi sola dalīties vēlāk šajā gadā.

Hercogiene Megana un princis Harijs ar dēlu Ārčiju pieņemšanā Dienvidāfrikā

gallery icon
12

Savukārt pēc gada karaliskā ģimene no jauna pārskatīs aizvadītajā mēnesī pieņemto vienošanos. “Tā kā nav iepriekšējas pieredzes ar šādu jaunu darba modeli un iespējamu finansiālu neatkarību, karaliskā ģimene un Saseksas hercogi piekrituši sākotnējam 12 mēnešu pārskatam, lai pārliecinātos, ka vienošanās ir saistoša visām iesaistītajām pusēm,” apliecinājis pārstāvis.

Megana Mārkla kopā ar karalisko ģimeni apmeklē Nāciju sadraudzības dienas dievkalpojumu Vestminsteras abatijā

gallery icon
25