Mārtiņš Vilsons festivālā Krievijā 2019. gadā

Aktieris Mārtiņš Vilsons nesen mērojis vairākus tūkstošus kilometru, lai dotos uz Krievijas pierobežas pilsētu Blagoveščensku, kur risinājās viens no kaimiņzemes ...

gallery icon
Slavenības
2019. gada 10. novembris, 14:55

Mārtiņš Vilsons kā goda viesis mēro tūkstošiem kilometru tālu ceļu uz festivālu Krievijā

Jauns.lv

Aktieris Mārtiņš Vilsons (64) nesen mērojis vairākus tūkstošus kilometru, lai dotos uz Krievijas pierobežas pilsētu Blagoveščensku, kur risinājās viens no kaimiņzemes lielākajiem teātra un kino festivāliem.

„Tā pilsēta atrodas pie pašas Ķīnas robežas, bija nedaudz mazāka par Rīgu,” portālam Jauns.lv pastāstīja Vilsons. „Kā izrādās, Blagoveščenska atrodas arī netālu no Baikāla–Amūras dzelzceļa maģistrāles galvaspilsētas Tindas, kur es dienēju krievu armijā. Tās atmiņas ir par diezgan grūtu un sūru laiku,” nosaka aktieris, kas uz festivālu uzaicināts kā goda viesis. „Mani Krievijā zina!” palepojas Vilsons, atklājot, ka katru dienu nācies skatīties izrādes un filmas.

foto: no privātā arhīva
Arī ar uzrunu uzstāties nācās.

„Tikšanās reizēs ar skatītājiem dziedāju viņiem dziesmas un pastāstīju par savu dzīvi Latvijā. Festivāla laikā notiek dažādas izrādes, pasākumi, apskates braucieni – programma ir ļoti plaša. Tur viss saplānots pa dienām, pa stundām. Tāpat tur ir dažādas tematiskās teltis, kur ievērojami mākslinieki stāsta par savu dzīvi un mākslu,” festivāla norisi ieskicē Vilsons, kura veikums šobrīd uz pašmāju kinoekrāniem redzams filmā "Dvēseļu putenis".

Filmas "Dvēseļu putenis" pirmizrāde

gallery icon

„Kas ir mani ieguvumi, mērojot desmit tūkstošus kilometru tālu ceļu ar lidmašīnu, lai pabūtu festivālā? Tās ir filmas, kuras redzu, kas paliek atmiņā, kas profesionāli liek augt. Var redzēt, no kā iedvesmoties. Un ir iegūti jauni kontakti, pazīšanās, jo vairākkārt jau esmu sapratis – viss svarīgākais ir personīgajos kontaktos. Lai kaut kur iekļūtu vai tiktu pie kāda projekta, nepieciešami tikai personīgie kontakti.”