foto: Facebook, Seth Baltzell
Remonta laikā Ilinoisas skolas ventilācijas šahtā atrasti pirms 75 gadiem nozagti naudas maki
Trakā pasaule
2019. gada 10. jūlijs, 16:53

Remonta laikā Ilinoisas skolas ventilācijas šahtā atrasti pirms 75 gadiem nozagti naudas maki

Jauns.lv

Kādas Ilinoisas štata Centrālijas vidusskolas rekonstrukcijas laikā ventilācijas šahtā atrasti 15 naudas maki, ziņo "Fox News". Lai gan nauda tajos vairs nav atrodama, makos saglabājušies dokumenti un fotogrāfijas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Par atradumu savā "Facebook" lapā informē vietējās baznīcas mācītājs Sets Bolcels. Vīrietis publicējis arī maku īpašnieku vārdus un uzvārdus, jo vairākos makos atrasti dokumenti un skolnieku identifikācijas kartes. Maki lielākoties piederējuši sievietēm.

"Tajos atrodamas arī bildes, piemēram, karavīru fotogrāfijas," par makiem, kuri nozagti 20.gadsimta četrdesmitajos gados, stāsta mācītājs. Zināms, ka baznīca plānojusi ievākties skolai piederošajās telpās, kurās tiek veikti vērienīgi rekonstrukcijas darbi. 

Ieraksts ātri vien izplatījies sabiedrībā - ar to līdz šim dalījušies jau vairāk nekā 3 tūkstoši "Facebook" lietotāju. 

Attēls sasniedzis arī 89 gadus vecās Betijas Džūnas Sisomas ģimeni - sieviete uzaugusi Centrālijā, bet tagad dzīvo Montanas štatā. "Es atceros, ka mans maks bija sarkans, un es to pazaudēju," stāsta Betija. "Es nespēju tam noticēt - pagājuši visi šie gadi. Tā esmu es un Džimijs Keins - biju viņā iemīlējusies," rādot fotogrāfiju, kas atrasta makā, stāsta sieviete.

Kundze atzīst, ka, lai arī nauda ir nozagta, atrast maku ar tajā esošajām fotogrāfijām ir patiesi satraucoši.