foto: Mārtiņš Ziders
Kolorītā dziedātāja Elizabete Balčus iemīlējusies mūzikas žurnālistā no Velsas
Elizabete Balčus uzstāšanās laikā.
Slavenības
2019. gada 29. jūnijs, 07:08

Kolorītā dziedātāja Elizabete Balčus iemīlējusies mūzikas žurnālistā no Velsas

Marta Martinsone

Žurnāls "Kas Jauns"

Komponiste un dziedātāja Elizabete Balčus jau gadu ir attiecībās ar britu mūzikas žurnālistu Kaju Treforu, ar ko iepazinās festivālā Nīderlandē, kad pēc uzstāšanās viņam sniegusi interviju.

foto: Juris Rozenbergs
Elizabete un Kajs šomēnes, apmeklējot "Arēnā Rīga" britu supergrupas "Muse" koncertu.

Tagad Elizabete pēc kārtīgas ceļošanas pa Eiropu, kur uzstājusies dažnedažādos koncertos, kopā ar mīļoto vīrieti ir nobāzējusies Balčus ģimenei piederošajā Ziemeru muižā, kur cītīgi nodevusies jaunu skaņdarbu komponēšanai. „Es apzināti izvēlējos pabūt ārpus pilsētas, pie dabas, lai radītu jaunu mūziku. Tuvākā nākotnē gribu uzrakstīt jaunu albumu, bet konkrētu laiku, kad to plānoju izdarīt, neesmu sev nolikusi. Gribas, lai mūzika rodas dabiski, ne ievērojot kādus termiņus. Pēc albuma izdošanas mans sapnis ir doties koncertēt uz Japānu,” nākotnes plānus žurnālam "Kas Jauns" ieskicējusi mūziķe.

Viņa stāsta, ka ar draugu kopā jūtas ļoti komfortabli, abiem esot milzum daudz kopīgu interešu. „Jāteic, ka Kajam un man gan ir atšķirīgas mūzikas gaumes: viņam vairāk patīk rokmūzika, bet man – mans stils. Un tas, ko es izpildu, vairāk ir elektroniskā un ambientā mūzika, es teiktu, sajūtu mūzika,” skaidro Balčus. „Viņš manās mūzikas lietās nejaucas, bet šad tad padomus dod. Tāpat draugs kaut kādos brīžos ir izlīdzējis ar saviem kontaktiem mūziķu aprindās Londonā,” atzīst Elizabete.

foto: no privātā arhīva
Mūziķe kopā ar mīļoto nododas radošām aktivitātēm Elizabetes vecāku mājās – Ziemeru muižā. „Te ir klusums, lieliska vide, neskarta daba. Viss, lai radītu jaunu mūziku,” saka Balčus.

Taujāta, vai vecāki nebija pārsteigti par meitas izvēli, atvedot mājās cittautieti, Balčus atbild: „Mani vecāki par attiecībām ir priecīgi, jo viņiem jau pats galvenais, lai es jūtos labi. Esam plānojuši nākotnē pārcelties uz dzīvi kādā no Eiropas lielākajām pilsētām, piemēram, Londonā, un vecāki neiebilst, jo apzinās, ka man kā mūziķei tur būtu lielākas iespējas. Šobrīd gan tāda doma vēl netiek apsvērta, jo saprotams, ka finansiāli dzīve citur ir daudz dārgāka. Turklāt manam draugam ļoti patīk Latvijā. Viņš saka – šeit ir ļoti mierīgi. Darbu veikt, Latvijā esot, problēmu nav, jo viņš kā mūzikas žurnālists to var darīt attālināti.”

Elizabetes Balčus uzstāšanās Botāniskajā dārzā

Trešdien, 18. jūlijā, Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā koncertu Palmu mājā sniedza krāšņā un ekstravagantā māksliniece Elizabete Balčus.

gallery icon
53