Kino
2019. gada 2. maijs, 22:33

Tarantīno jaunā filma startēs Kannu konkursa skatē

Jauns.lv / LETA

Amerikāņu kinorežisora Kventina Tarantīno jaunā filma "Once Upon a Time in Hollywood" ("Reiz Holivudā") šomēnes startēs Kannu kinofestivāla konkursa skatē, ceturtdien pavēstīja festivāla organizatori, kliedējot sākotnējās šaubas, vai lente Kannās tiks izrādīta.

Filmai, kurā lomas ir Bredam Pitam, Leonardo Di Kaprio un Margotai Robijai, par festivāla galveno balvu "Zelta palmas zaru" būs jācīnās ar režijas veterānu Kena Louča un Terensa Malika darbiem.

Festivāls sāksies 14.maijā.

"Mums bija bažas, ka filma nebūs gatava," sacīja festivāla direktors Tjerī Fremo, piebilstot, ka Tarantīno filmu pabeidzis, pavadot četrus mēnešus montāžas telpā.

"Viņš pavisam noteikti būs šeit - 25 gadus pēc tam, kad "Zelta palmas zaru" saņēma "Pulp Fiction" ("Lubene") - ar pabeigtu filmu, kas tiks izrādīta 35 milimetru formātā, un savu komandu svītā," viņš sacīja.

Pagājušajā mēnesī Fremo apliecināja, ka turēs festivāla durvis atvērtas Tarantīno līdz pēdējam mirklim.

Loučs, kas 2016.gadā saņēma "Zelta palmas zaru" par filmu "I, Daniel Blake" ("Es, Daniels Bleiks"), šogad atgriežas ar savu jaunāko veikumu "Sorry We Missed You". Festivālā pirmizrādi piedzīvos arī Malika filma "A Hidden Life".