foto: REUTERS/SCANPIX
Ķīnas skrējēja saņem mūža diskvalifikāciju par maratona veikšanu uz velosipēda
Maratons Ķīnā.
Trakā pasaule
2019. gada 1. aprīlis, 15:25

Ķīnas skrējēja saņem mūža diskvalifikāciju par maratona veikšanu uz velosipēda

Jauns.lv

Savu pēdējo oficiālo maratonu Ķīnas pilsētā Fužou piedzīvojusi kāda vietējā sportiste, kura pieķerta, klaji pārkāpjot maratona noteikumus, ziņo medijs "The Independent".

Sieviete maratona laikā pieķerta, skriešanas distanci mērojot ar velosipēdu.

Lai gan maratona uzraugi vairākkārt sievieti lūguši nokāpt no velosipēda un turpināt maratonu veikt skrienot, kā tas ir paredzēts, viņa nav klausījusi un turpinājusi braukt.

Neskatoties un to, ka uzvaru alkstošā sportiste atklāti pieķerta, viņa tomēr nav padevusies un maratonu pieveikusi piecās stundās un 38 minūtēs.

"Pēc tam, kad maratona pāstāvji viņu pieķēra uz velosipēda un apturēja, dalībniece, pārkāpjot noteikumus, turpināja mīties," stāsta skrējiena organizatori. Sievietes vārds kopš Fudžou maratona ticis svītrots no visiem rekordiem un skriešanas statistikas avotiem. Tāpat sievietei uz mūžu liegta dalība citos maratonos.

Ķīnā pēdējo gadu laikā strauju popularitāti gūst skriešanas sports. Līdz ar palielināto cilvēku aktivitāti maratonos, pieaug arī negodprātīgo dalībnieku skaits. Tā, piemēram, pērn novembrī Šeņdzeņas pusmaratonā krāpjoties tika pieķerti 250 skrējēji.

Tēmas