foto: Rojs Maizītis
Kirovs Lipmans: "Man vienmēr ir gribējies – vairāk un labāk"
"Esmu audzināts, ka šī ir mana zeme, mana valsts, ka man pēc sevis ir kaut kas labs jāatstāj," saka Kirovs Lipmans.
Slavenības
2018. gada 10. augusts, 06:35

Kirovs Lipmans: "Man vienmēr ir gribējies – vairāk un labāk"

Žurnāls "Kas Jauns"

"Man vienmēr piemitusi skaudība. Balta skaudība manis paša izpratnē," tā saka viens no Latvijas bagātākajiem cilvēkiem, akciju sabiedrības "Grindeks" padomes priekšsēdētājs un lielākais akcionārs Kirovs Lipmans.

Žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā Kirovs Lipmans intervijā modes māksliniekam Dāvidam pastāstījis kādu epizodi, pēc kuras, viņaprāt, var spriest, kāda ir viņa attieksme pret darbu un kā viņš ticis pie "sava veida panākumiem".

"Nezinu, vai tas ir pareizais vārds, bet man vienmēr piemitusi savā ziņā skaudība. Tā nav tādā izpratnē, ka man skauž, ja citiem iet labi. Nē, es neapskaužu citus, es te runāju par balto skaudību savā izpratnē. Kad es biju rūpnīcā meistars, tad raudzījos uz vecāko meistaru – kāpēc viņš ir labāks par mani? Kad es biju vecākais meistars, tad jau es domāju – ar ko ceha priekšnieks ir labāks par mani. Nu, ne ar ko! Man vienkārši vienmēr ir gribējies – vairāk un labāk. Tāds bijis mans mērķis darbā, un uzņēmējdarbībā tikai tā īstenībā var augt. Ja apstājies un nav mērķu par izaugsmi, tad nekā laba nebūs," tā Lipmans.

Kirovs Lipmans sarunājas ar Dāvidu

Uzņēmējs Kirovs Lipmans sarunā ar modes mākslinieku Dāvidu.

gallery icon
18

"Mani senči Latvijā dzīvo kopš 17. gadsimta, esmu audzināts, ka šī ir mana zeme, mana valsts, ka man pēc sevis ir kaut kas labs jāatstāj. Un es daru, lai pēc manis paliktu kaut  kas labs," stāsta uzņēmējs.

"Pateikšu godīgi, daudzi dzīvo ar pavisam citu redzējumu. Ar redzējumu, ka galvenais – lai pašam labi un uzreiz. Tas, protams, man sāp. Kad es saku, ka tiešām esmu patriots, viņi pat atļaujas smieties. Pat nezinu, droši vien tā savā ziņā varētu būt nelielas nācijas mentalitāte, kas nospiež to patriotismu un gatavību atdot sevi visu Dzimtenei, kurā mīti, kurā dari savu darbu un pēcāk arī baudi tā augļus."

Latvijas turīgākās sievietes Annas Lipmanes ekscentriskais stils

Lai arī nemainīgi un gadiem ilgi uzņēmēja Anna Lipmane ir Latvijas bagātāko sieviešu topa virsotnē, to nevar pat nojaust pēc ...

gallery icon
12

Lipmans arī pastāstījis, ka Atmodas laikā viņu ar sievu Annu radinieki saukuši pārcelties uz ASV, kur viņam ir "ļoti, pat ļoti, ļoti bagāti radinieki", māsīca pat esot bijusi mērs vienā no Čikāgas rajoniem. "Kad sākās Atmoda, viņa zvanīja, lai visu pametu un braucu uz Ameriku, ka nodrošinās mani un manu ģimeni uz visu mūžu. Viņi tur domāja, ka te ir revolūcija un būs šaušana un dzīvības draudi..."

Taču Lipmani nekur nav devušies: "Parunāju ar sievu, viņai arī ir daudz radu ASV, un nolēmām, ka nē – paliksim. Nu, ko mums tur darīt, te ir mūsu zeme, un mēs negribējām tur būt emigranti. Pateikšu vairāk, pa šiem gadiem ne reizi neesmu nožēlojis ģimenes lēmumu palikt."

Par iepazīšanos ar sievu Annu, Lipmanu impēriju un darbu Latvijas Hokeja federācijā vairāk lasiet Kirova sarunā ar Dāvidu šīs nedēļas žurnālā "Kas Jauns"!