foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Mārtiņš Vilsons taisnojas par dalību pretrunīgā Krievijas seriālā: "Es taču esmu tikai aktieris"
"Ko ta’ Latvijā gaidīt, kad kāds man kādas muļķības piedāvās?" tā Mārtiņš Vilsons.
Slavenības
2018. gada 12. jūnijs, 05:19

Mārtiņš Vilsons taisnojas par dalību pretrunīgā Krievijas seriālā: "Es taču esmu tikai aktieris"

Žurnāls "Kas Jauns"

Jau mēnesi Krievijas telekanālā NTV var vērot detektīvseriālu "Vēstniecība". Četrpadsmit sēriju filmas sižets – kāds krievu diplomāts iekuļas skandālā izdomātā Austrumeiropas valstī Kaledonijā, kuras prezidenta loma uzticēta latviešu aktierim Mārtiņam Vilsonam.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sižets, protams, nav tik vienkāršs – izrādās, Kaledonija gatavojas ieviest pret Krieviju vērstas sankcijas. To darīt Kaledoniju „spiež un provocē amerikāņi, kā arī britu valdība”.

„Un, lai Kaledonijas prezidents paziņotu par šīm sankcijām, nepieciešams veikt provokāciju, tad arī tauta atbalstītu valdību cīņā pret Krieviju,” tā rakstīts daudzsēriju filmas anotācijā.

„Ar prieku piekritu piedalīties”

Seriāla veidošanā piesaistīti arī politiskie eksperti. Kā skaidro režisors Artjoms Aksjoņenko, „stāsts, protams, ir izdomāts, bet darbībām, kādas veic mūsu varoņi, vajadzēja būt pamatotām ar situācijām no dzīves, lai mums nebūtu jāfantazē, ko darītu valsts ierēdņi, nonākuši šādā situācijā.” Skatītāji ārpus kaimiņvalsts gan jauno seriālu sauc par kārtējo Krievijas propagandu. Maza Austrumeiropas valsts, provokācijas un amerikāņu un britu sazvērestība pret vareno Krieviju...

foto: Ekrānuzņēmums
Seriāla filmēšana notikusi Serbijā, un izdomātās valsts Kaledonijas galvaspilsētas Kalenburgas „loma” tikusi Belgradai. Savukārt Vilsonam – Kaledonijas prezidenta Karla Urbaneka loma.

„Nekad vēl nebiju spēlējis prezidentu,” saka Mārtiņš Vilsons. „Tā ir interesanta pieredze, tāpēc ar prieku piekritu piedalīties šajā projektā. Tagad var teikt, ka neapskaužu nevienu prezidentu; viņiem ir ļoti grūta dzīve. Man kā aktierim Serbijā strādāt ir patīkami, tā ir Krievijai atvērta valsts,” sacījis Vilsons. To viņš stāsta kaimiņvalsts medijiem.

Politikas nebija, bet... bija

No 11. jūnija seriālu var vērot arī Latvijā – to piedāvā telekanāls "NTV Mir". Un nu Vilsonam nākas taisnoties pašmāju skatītājiem – vai tiešām viņš piekritis filmēties Krievijas propagandas seriālā? „Nekādas politikas man tur nebija, arī nekā pretvalstiska,” žurnālam "Rīgas Viļņi" paudis Vilsons.

Tomēr aktieris nenoliedz, ka „filma savā ziņā ir politika”, jo „Krievijā jau nekā cita, izņemot politiku, nav”.

„Krievi, tāpat kā amerikāņi, vienmēr velk deķi uz savu pusi. Taču, izlasījis scenāriju, filmā neredzēju nekā pretvalstiska. Ja Latvija tiktu atainota nepieņemamā gaisotnē, manis tajā seriālā nebūtu. Tāpēc neredzēju iemeslu atteikties no darba. Ar viņiem par politiku nerunāju, nospēlēju savu lomu, un viss. Ko ta’ Latvijā gaidīt, kad kāds man kādas muļķības piedāvās? Es taču esmu aktieris...” nosaka Vilsons, piebilstot, ka šis darbs filmēts Serbijā un, viņaprāt, par to būšot arī seriālā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās