foto: AP/Scanpix/LETA
Eirovīzijā uzvar Izraēla un tās kolorītā dziedātāja Neta Barzilaja ar dziesmu "Toy"
Neta Barzilaja ar rotaļīgo dziesmu "Toy" salauza Eiropas sirdis.
TV
2018. gada 13. maijs, 01:59

Eirovīzijā uzvar Izraēla un tās kolorītā dziedātāja Neta Barzilaja ar dziesmu "Toy"

LETA

Portugāles galvaspilsētā Lisabonā sestdien notikušajā Eirovīzijas dziesmu konkursā uzvarēja Izraēla, kurai uzvaru nodrošināja dziedātāja Neta Barzilaja ar rotaļīgu dziesmu “Toy”, kas ieguva 529 punktus.

Eirovīzijas dziesmu konkursa fināls Portugālē

Konkursa finālā 12.maijā uzstājās Igaunijas, Lietuvas, Austrijas, Kipras, Izraēlas, Čehijas, Bulgārijas, Albānijas, Somijas, Īrijas, Serbijas, Moldovas, Ungārijas, Ukrainas, Zviedrijas, Austrālijas, ...

gallery icon

Otro vietu ar 436 punktiem ieguva Kipras dziedātāja Eleni Foureira, izpildot ugunīgu dziesmu “Fuego”, bet trešo vietu un 342 punktus izpelnījās Austrijas dziedātājs Sesars Sampsons ar dziesmu "Nobody But You".

Igaunijas pārstāve Elīna Nečajeva ar dziesmu “La Forza” ieguva 245 punktus un 8.vietu, bet Lietuvas pārstāve Ieva Zasimauskaite ar dziesmu “When We're Old” iekļuva 12.vietā ar 181 punktu.

Kā ziņots, līdz 12.maijam Portugāles galvaspilsētā Lisabonā norisinājās 63.starptautiskais Eirovīzijas dziesmu konkurss, kurā ar nacionālā mērogā izraudzītām dziesmām sacentās 43 dalībvalstis.

Latvijas pārstāve Rizzotto ar dziesmu "Funny Girl" ceturtdienas vakarā neguva pietiekami augstu skatītāju un žūrijas vērtējumu, lai kvalificētos dalībai starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā.

Konkursa finālā 12.maijā uzstājās Igaunijas, Lietuvas, Austrijas, Kipras, Izraēlas, Čehijas, Bulgārijas, Albānijas, Somijas, Īrijas, Serbijas, Moldovas, Ungārijas, Ukrainas, Zviedrijas, Austrālijas, Norvēģijas, Dānijas, Slovēnijas un Nīderlandes mākslinieki, kuri sevi pierādīja pusfinālos, rīkotājvalsts Portugāle, kā arī "lielā piecinieka" valstis, kurām dalība finālā ir garantēta - Francija, Vācija, Itālija, Spānija un Lielbritānija.