foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Elīna Maligina tiesā apstrīd testamentu, kurā vīrs viņai neko nav atstājis
Elīna Maligina apstrīd janvārī nolasīto testament, kurš sastādīts pirms viņas kāzām, un kurā Valērijs Maligins viņai nav novēlējis neko.
Slavenības
2018. gada 5. marts, 13:53

Elīna Maligina tiesā apstrīd testamentu, kurā vīrs viņai neko nav atstājis

Kasjauns.lv

Pāragri mūžībā aizgājušā uzņēmēja Valērija Maligina atraitne māksliniece un aktrise Elīna Maligina Rīgas rajona tiesas Jūrmalas tiesu namā ir iesniegusi prasību atzīt par spēkā neesošu Valērija Maligina janvārī nolasīto testamentu, un tiesa ir ierosinājusi lietu.

Elīnas Dzelmes un Valērija Maligina kāzas

2016. gada 21. oktobrī Tukuma Svētā Nikolaja pareizticīgo baznīcā apprecējās uzņēmējs Valērijs Maligins un aktrise, māksliniece Elīna Dzelme. Viesu vidū ...

gallery icon

Elīnas Maliginas advokāts Pāvels Rebenoks portālam Kasjauns.lv pastāstīja, ka tiesā iesniegta prasību atzīt par spēkā neesošu testament un atbildētāji lietā ir visi pārējie mantinieki. “Tas nozīmē, ka mantojuma lieta tiek apturēta, kamēr nebūs pieņemts tiesas lēmums," sacīja Rebenoks. Pēc prasības iesniegšanas tiesā Elīna Maligina ir devusies uz ārzemēm.
Jurists uzsvēra, ka viņam un klientei ir gan pārliecība, gan pierādījumi tam, ka 2016. gada februārī sastādītais un šā gada janvārī nolasītais Maligina testaments neatspoguļo uzņēmēja patieso pēdējo gribu.

Ļaudis ierodas uz Valērija Maligina testamenta nolasīšanu

Mūžībā aizgājušā farmācijas kompānijas "Olainfarm" vadītājs un līdzīpašnieks Valērijs Maligins testamentu sastādījis pirms laulībām ar aktrisi Elīnu Maliginu, un visus ...

gallery icon

"Ir pierādījumi, ka savas dzīves pēdējos mēnešos Valērijs ir publiski paudis citu gribu, kurā bija pieminējis arī savu sievu. Tam ir gan rakstiski pierādījumi, gan liecinieki," sacīja advokāts.
Viņš piebilda: “Neizslēdzam pieņēmumu, ka janvārī nolasītais testaments varētu būt viltojums,” sakot, ka  šādam testamentam nav jēgas, jo laikā, kad tas sagatavots, Maligins nebija precējies un visu īpašumu tāpat mantotu trīs viņa meitas.

"Savādi, ka testaments ir latviešu valodā un nekur nav minēts, ka uzņēmēja pēdējā griba būtu tulkota. Viņa latviešu valodas zināšanas nebija tik labas, lai diktētu juridiski sarežģītu tekstu," uzsvēra Rebenoks.

Kasjauns.lv jau informēja, ka savā īpašumā Jūrmalā pagājušā gada 9. decembrī pēkšņi mira Latvijas 7. bagātākais Latvijas cilvēks – farmācijas kompānijas “Olainfarm” valdes priekšsēdētājs Valērijs Maligins, kura īpašumu vērtība varētu būt ap 70 miljoniem eiro.

Šā gada janvārī tika nolasīts 2016. gada februārī it kā sagatavots testaments, kurā miljonars visu mantu bija atstājis savām trim meitām, kā arī 50 000 eiro novēlējis savai mammai. Atraitne testament netika pieminēta.

Elīnas Dzelmes un Valērija Maligina kāzu viesi

2016. gada 21. oktobrī Tukuma Svētā Nikolaja pareizticīgo baznīcā apprecējās uzņēmējs Valērijs Maligins un aktrise, māksliniece Elīna Dzelme. Viesu vidū ...

gallery icon

Elīna Maligina gan ir viena no neatraidāmajiem mantiniekiem un viņai jebkurā gadījumā pienākas vismaz 12,5 procenti no atstātā mantojuma.