foto: Mārtiņš Ziders
Salīdzini, kuram no Kauperiem fifīgākas ūsas
Renārs Kaupers un viņa puika Edgars atlaiž ūsas.
Slavenības
2017. gada 29. novembris, 13:12

Salīdzini, kuram no Kauperiem fifīgākas ūsas

Kasjauns.lv

Japānā Māra Martinsona kinolente “Maģiskais kimono” pirmizrādi piedzīvoja 24. Jūnijā, bet Latvijā to pirmizrādīja vakar, 28. novembrī. Uz filmas atklāšanas svētkiem ieradās daudz sabiedrībā zināmu ļaužu, ieskaitot “Prāta vētras” solistu Renāru Kauperu un viņa dēlus “Carnival Youth” mūziķis Edgaru un Emīlu Kauperus.

Ūsu audzēšanas mēnesī – novembrī – divi no Kauperiem ataudzējušas ūsas. Ja tētim Renāram ūsiņas parādās ik pa laikam, tad viņa dēls Edgars līdz šim ar augšlūpas apmatojumu nebija izcēlies. Lai arī abiem pamanāms, ka ūsas tiek regulāri koptas, Renāram tās ir “šķidrākas”. Edgars arī ļauj ūsām “ieplesties” plašākā teritorijā. Edgars vispār patīk eksperimentēt ar apmatojumu. Pērn uz “Zelta mikrofona” apbalvošanas ceremoniju viņš ieradās kā plikpauris.


“Maģiskais kimono” ir trausls stāsts par japāņu sievieti, kura pārdzīvojusi Kobes zemestrīci un vairāk nekā 20 gadus nespēj atsveicināties no savas pagātnes. Nokļūstot Latvijā, pilnīgi svešu cilvēku, citas vides, domāšanas un izturēšanās apstākļos viņas dzīve apgriežas kājām gaisā. Tas ir smeldzīgs un reizē dzīvespriecīgs stāsts par patiesu mīlestību, ko, lai kas arī notiktu, nekad nevar pazaudēt.


Kinolente ir filmēta Latvijā (Rīga un Rundāles pils) un Japānā (Rīgas sadraudzības pilsēta Kobe), piedaloties pazīstamiem japāņu aktieriem, kas ir galveno lomu atveidotāji - Kaori Momoi un Issey Ogata un latviešu aktieriem: Artūram Skrastiņam, Andrim Keišam, Andrim Bulim un Alisei Polačenko. Savas lomas kino bija arī pavāram Mārtiņam Sirmajam un grupai “Prāta vētra”.