foto: CAMERA PRESS/ROTA / Vida Press
Karalienei Elizabetei šodien aprit 91
Pēc vērienīgajiem pasākumiem, kas pērn bija rīkoti saistībā ar Viņas Majestātes 90. dzimšanas dienu, 2017. gads ir klusāks karalienes Elizabetes II dzīvē, un viņa to vairāk pavada kopā ar ģimeni.
Slavenības
2017. gada 21. aprīlis, 09:31

Karalienei Elizabetei šodien aprit 91

Kasjauns.lv

Anglijas karaliene Elizabete II šodien atzīmē savu 91. gadadienu. Viņas Majestāte aizvien ir smaidoša un mundra. Viņa aktīvi piedalās oficiālos pasākumos, joprojām godam pildot monarha pienākumus.

Viņas Majestāte karaliene Elizabete II pasaulē nāca 1926.gada 21. aprīlī kā princese Elizabete Aleksandra Mērija. 1952.gada 6. februārī – būdama vien 25 gadus veca – viņa kļuva par karalieni.

foto: CAMERA PRESS/ILN / Vida Press
Lepnie vecāki. Jorkas hercogs ar hercogieni (vēlāk karalis Džordžs VI un karaliene Elizabete) ar savu pirmdzimto – princesi Elizabeti Aleksandru Mēriju 1926. gadā.

Elizabete II šobrīd ir pasaulē vecākais valdošais monarhs, kā arī visilgāk valdījušais britu monarhs. Līdz 2015. gada septembrim ilgāk valdījušā britu monarha tituls piederēja karalienei Viktorijai.

Šā gada martā apritēja 65. gadadiena kopš Lielbritānijas tronī ir karaliene Elizabete II. Viņa ir pirmā no britu monarhiem, kura sasniegusi valdīšanas safīra gadadienu.

Jubilāres karalienes Elizabetes II jaunākās fotogrāfijas

2017. gads. Karalienes Elizabetes II jaunākās fotogrāfijas

gallery icon
39

Savas valdīšanas laikā karaliene devusies oficiālās vizītēs uz vairāk nekā 120 valstīm, sākot ar tādām Britu nāciju sadraudzības valstīm kā Austrāliju, Jaunzēlandi un Kanādu. Viņa apmeklējusi arī tādas zemes kā Lībiju, Irānu, Nepālu, Taizemi, Botsvānu, Čīli, Meksiku, Zambiju, Tunisiju un Krieviju. 2006. gadā Viņas Majestāte viesojās arī Latvijā.

Karalienei Elizabetei II un viņas vīram princim Filipam ir četri bērni un astoņi mazbērni un pieci mazmazbērni. Pēdējos gados karaliene daudzus savus pienākumus nodevusi jaunākajiem karaļnama pārstāvjiem, bet nekas neliecina, ka viņa grasītos atteikties no valdīšanas.

Britu karaliene svin savu 90.dzimšanas dienu

Elizabete II 21. aprīlī Londonā svinēja savu deviņdesmito dzimšanas dienu,

gallery icon
32

Pēc vērienīgajiem pasākumiem, kas pērn bija rīkoti saistībā ar Viņas Majestātes 90. dzimšanas dienu, 2017. gads ir klusāks karalienes dzīvē, un viņa to vairāk pavada kopā ar ģimeni.

Saskaņā ar tradīciju, karaliene savā dzimšanas dienā tiksies ar tautu, iznākot uz Bekingemas pils balkona.

Karaliene Elizabete II tronī pavadījusi 63 gadus un 216 dienas

Šī gada 9.septembris britu karalistē ir liela diena – Elizabete II kļūst par visilgāk valdījušo karalieni valsts vēsturē, pārspējot vecvecvecmāmiņu ...

gallery icon
9

Kā tērpusies karaliskā ģimene par godu Elizabetes II jubilejai

gallery icon
65

Karaliene Elizabete II jaunībā

gallery icon
20

Karaliene Elizabete II izjādē 2.novembrī

Lielbritānijas karaliene Elizabete II pirmdien devās izjādē gar Temzas upi, atkausējot pavalstnieku sirdis, savā mīļajā ponijā sēdēdama nevis pilnā jāšanas ...

gallery icon
10

Londonas jaunā dzelzceļa līnija tiks nosaukta par godu karalienei Elizabetei II

Projekta, kas pazīstams kā "Crosssrail", attīstītāji otrdien paziņoja, ka tad, kad līnija tiks atklāta 2018.gada decembrī, tās nosaukums būs "Elizabeth ...

gallery icon
13