Tauta atbalsta Domburu
Kaut arī Jāņa Dombura kritika tautiešiem daudziem var nepatikt, vairums uzskata, ka viņam ir pilnība taisnība
Slavenības
2009. gada 28. maijs, 11:53

Tauta atbalsta Domburu

Jauns.lv

Vairāk nekā 50 procentu aptaujāto uzskata, ka žurnālists Jānis Domburs domājis pareizi, nosaucot latviešus par stulbiem.

kasjauns.lv jau rakstīja, ka analītiskā raidījuma „Kas notiek Latvijā” vadītājs Jānis Domburs raidījumā „Abi labi” visai skarbi izteicies par tautiešiem. Pieskaroties sabiedrības uzskatu tematam, slavenais TV žurnālists šokēja, sakot, ka „latvieši, vismaz 85 procenti un īpaši laukos, ir stulbi”…

Savu atklājumu Domburs pamatoja ar tautiešu vājajām zināšanām sabiedrības kultūrā, kā arī mākslā, vēsturē un politikā. „Vidējais latvietis lasa sasodīti maz, interesējas par šauru loku, sev izvirza zemas prasības un dzīvo milzu aizspriedumos. Traģiskākais ir tas, ka divas trešdaļas iedzīvotāju visu gaida tikai no valsts, bet ne no sevis,” raidījumā „Abi labi” norādīja žurnālists.

Kasjauns.lv veica aptauju, lai noskaidrotu sabiedrības viedokli Dombura teiktā sakarā. Vairāk nekā puse no aptaujātajiem spriež, ka Domburam bijusi taisnība  - to, ka žurnālists, nosaucot latviešus par stulbiem, domājis pareizi, uzskata 55 procenti no aptaujas dalībniekiem. Tikai trīs procenti uzskata, ka Domburs, šādi izsakoties, apvainojis lauku iedzīvotājus, 24 % domā, ka žurnālists bijis pārāk skarbs un mazliet pāršāvis pār strīpu, bet 18 % lēš, ka Domburs šādi parādījis savu augstprātīgo attieksmi pret tautiešiem.

Juris Vaidakovs/Foto: Aigars Hibneris