Lapčenoks „uzmet” Krištopanu
Slavenības
2009. gada 8. jūnijs, 12:43

Lapčenoks „uzmet” Krištopanu

Jauns.lv

Dziedātājs Viktors Lapčenoks līdz baltkvēlei saniknojis Vecrīgas kluba „Mad House” īpašniekus, kad tikai dažas dienas pirms kroga pirmās pastāvēšanas gadadienas svinībām mūziķis vienpersoniski atcēlis iepriekš norunāto uzstāšanos.


Klubā „Mad House”, kura nosaukums tulkojumā no angļu valodas nozīmē „trako māja”, aizvadīto ceturtdien norisinājās krāšņas svinības. Tā īpašnieki Bruno Ivzāns, Mārtiņš Kalniņš un ekspremjera Viļa Krištopana dēls Kaspars Krištopans bija saaicinājuši vairākus simtus viesu, un viņu vidū bija arī daudzi sabiedrībā pazīstami ļaudis – mūziķi, sportisti un uzņēmēji. Diemžēl daudzi kluba jubilejas apmeklētāji bija vīlušies, jo ielūgumos solītais Viktora Lapčenoka koncerts izrādījās atcelts.

Kā atzīst „Mad House” vadītājs un kluba jubilejas svinību galvenais organizators Bruno Ivzāns, cienījamais estrādes mākslinieks sagādājis pamatīgu vilšanos. „Lapčenoku uz saviem pasākumiem, piedodiet, vairs nekad neaicināsim! Koncerts klubā bija aizrunāts jau mēnesi iepriekš, taču, kad trīs dienas pirms pasākuma piezvanīju Lapčenoka kungam, lai apvaicātos, vai viņam gadījumā nav vajadzīgs mūsu sarūpēts mikrofons, dziedātājs pēkšņi paziņoja, ka uz uzstāšanos nemaz netiek, jo tieši šai laikā viņam esot trīs dienas jābūt Latgalē!” sašutis stāsta Ivzāns. Pieredzējušais bārmenis un uzņēmējs zina stāstīt, ka šī nav pirmā viņam zināmā reize, kad Viktors Lapčenoks „uzmetis” cilvēkus, kas ar viņu bija rēķinājušies, laikus aicinot uzstāties. Neērtā situācijā pirms pāris gadiem nostādīta TV dīvas Dagmāras Legantes viena no labākajām draudzenēm - uzņēmēja Dace Blanka. „Dace un viņas vīrs Ralfs savai kāzu dienai Viktora Lapčenoka koncertu bija aizrunājuši veselu pusgadu pirms sava lielā notikuma, taču arī viņi pavisam īsu laiku pirms ieplānotā datuma nostādīti fakta priekšā: Lapčenoks mainījis plānus un kāzās nedziedās!” zina stāstīt Ivzāns. Uzņēmējs piekrīt, ka mūziķiem šobrīd nav viegli laiki un katrs cenšas izmantot iespēju nopelnīt tur, kur maksā vairāk, taču šajā gadījumā bijusi vienošanās ar Lapčenoku, ka maksās mākslinieka  prasīto summu, tamdēļ vienpersoniska plānu mainīšana, nevienu nebrīdinot, viņaprāt, nav attaisnojama.

Kas glāba situāciju un Lapčenoka vietā koncertēja kluba „Mad House” jubilejas viesiem, rīt skaties ekskluzīvā reportāžā žurnālā „Kas Jauns”!

Inta Mengiša / Foto: no izdevniecības "Rīgas Viļņi" arhīva