Pauls uz dziedošo ģimeņu šovu ierodas izsalcis
Slavenības
2009. gada 14. septembris, 12:53

Pauls uz dziedošo ģimeņu šovu ierodas izsalcis

Jauns.lv

Gandrīz pustūkstotis viesu svētdien „Sapņu fabrikā” klātienē vēroja LNT „Latvijas dziedošo ģimeņu svētku” atklāšanas koncertu. Viņu vidū bija arī TV šova patronese eksprezidente Vaira Vīķe – Freiberga.

Ieradusies „Sapņu fabrikā”, Vaira Vīķe-Freiberga, vēl pirms tiešraides sākšanās kāpa uz skatuves, lai personīgi iepazītos ar ģimenēm, kas piedalās šā rudens sirsnīgākajā TV projektā. Nodevusi dalībniekiem veiksmes vēlējumus turpmākajai dalībai „Latvijas dziedošo ģimeņu svētkos” bijusī Valsts prezidente ar kungu Imantu Freibergu ieņēma vietas skatītāju zālē. Pēc pirmo priekšnesumu noskatīšanās Vaira Vīķe-Freiberga kasjauns.lv atzina, ka koncerts viņai patīk. „Man ir liels gods būt par patronesi tik jaukam pasākumam. Uzstāšanās patiešām ir iespaidīgas! Favorītus gan necentos noteikt – uz visiem raugos ar atvērtu skatu. Pat priecājos, ka man nav jābūt žūrijā un jāizvēlas. Varu no sirds izbaudīt visas uzstāšanās,” sacīja Freibergas kundze. Eksprezidente atklāja, ka nedēļas nogali aizvadījusi savā lauku īpašumā, atpūšoties, kopjot dārzu un veicot dažādus rakstu darbus. „Brīvajos brīžos rakstu arī savus memuārus, taču, jāatzīst, ka tie gan top ļoti lēni.”

Viens no gaidītākajiem viesiem „Latvijas dziedošo ģimeņu svētku” atklāšanā bija žūrijas loceklis maestro Raimonds Pauls, kurš, steidzoties no Jāņa Petera jubilejas koncerta Dailes teātrī, teju nokavēja šova sākumu. Izkāpjot no auto, Paulu jau ārpusē pie ieejas sagaidīja šova veidotāji, un grima māksliniece, palūgdama maestro uz mirkli noņemt brilles, steidza piepūderēt mākslinieka degungalu. „Sen nebiju tā steidzies! Pat noskrēju no Dailes teātra skatuves, nenospēlējis beidzamo numuru! Arī paēst nepaguvu. Tagad gaidīju, ka kāds man iedos ābolus, taču – nekā,” smaidot atzina maestro, kurš ar lielu aizrautību vērtēja dziedošo ģimeņu šova dalībniekus līdz pat pusnaktij.

Inta Mengiša/Foto: Mārtiņš Ziders