Linda Leen dzied kopā ar Kauperu
Slavenības
2009. gada 13. novembris, 14:53

Linda Leen dzied kopā ar Kauperu

Jauns.lv

Mūziķe Linda Leen pašlaik strādā pie jauna albuma, un zīmīgi, ka tajā viena dziesma izpildīta duetā ar pašu Renāru Kauperu.

Tikai mazliet vairāk nekā gadu pēc Lindas Leen albuma „Chameleon” iznākšanas māksliniece jau gatavo nākamo albumu, kas būs pirmais Lindas albums latviešu valodā. Jaunais albums „Ziemasskaņas” ir veidots Holivudas Ziemassvētku filmu mūzikas noskaņās un nāks klajā 2. decembrī. Tajā būs atrodamas jaunas Lindas Leen oriģināldziesmas, Raimonda Paula un citu pasaules klasiķu skaistākās Ziemassvētku melodijas, kas nu ir ieguvušas jaunu un neatkārtojamu skanējumu Liepājas simfoniskā orķestra izpildījumā.

Pati Linda Leen stāsta, ka ideja par Ziemassvētku albumu radās laikā, kad pēc iesvētes kursa dziedātāju uzņēma Rīgas Lutera draudzē. „Sākotnēji vēlējos albumu veidot ar reliģisku saturu, kā veltījumu Dievam. Un, lai gan albums tomēr nav reliģiozs, bet gan vairāk par cilvēka zemes dzīvi un dabu, tas savā ziņā ir piepildījies, jo albums ir kā pateicība Dievam par dāvāto spēju radīt.”

Šis būs Lindas Leen pirmais albums latviešu valodā. „Kad man jautā, kāpēc parasti dziedu angliski, mazliet smejoties atbildu — latviski dziedu tikai Dziesmu svētkos un Ziemassvētkos. Un šī tad ir tā īpašā reize,” paskaidro lieliskā dziedātāja un izstāsta, kā tapusi dziesma, ko viņa dzied duetā ar Renāru Kauperu: „Izlasot kādu Ingas Gailes rakstīto dzejoli, radās iedvesma dziesmai „Pamosties”, un tās teksts atklāja albuma galveno ideju, kas apvieno visas 12 kompozīcijas — par ziemu dabā un cilvēka sirdī, kas tā alkst pavasara... Dziesma izdevās tik jutekliska, tajā pašā laikā naiva, dziļa un patiesa, ka iekšēji dzirdēju to kā sarunu starp vīrieti un sievieti, kā duetu. Par iedrošinājumu atvērties patiesai mīlestībai. Bez cinisma, bez sāpīgas pieredzes aizmiglota sarkasma. Savā ziņā kā bērnam, kas iet pasaulē ar plaši atvērtām acīm un sirdi, kam viss ir iespējams. Tajā brīdi es apjautu, ka tieši Renārs apvieno sevī šīs īpašības un tās viņam ir vērtība. Es zināju, ka mēs šajā dziesmā sapratīsimies.”

Šī nav pirmā reize, kad Linda Leen un Renārs Kaupers dzied duetā. 2003. gadā iznāca grupas „Prāta vētra” albums „Dienās, kad lidlauks pārāk tāls”, un tajā bija iekļauta arī abu izpildītā lieliskā kompozīcija „Reality show”. Renārs un Linda dziedāja kopā arī šopavasar 31. maijā, kad Torņakalna baznīcā notika sirsnīgs Rīgas Lutera draudzes Vasarsvētku koncerts. Savukārt Lindas jaunā albuma pirmatskaņojums, kur viena dziesma izpildīta kopā ar Renāru, notiks 13. decembrī Kongresu namā.

Juris Vaidakovs /Foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva