Dailes aktieri pirmizrādē skatās hokeju
Slavenības
2009. gada 23. novembris, 09:15

Dailes aktieri pirmizrādē skatās hokeju

Jauns.lv

Režisora Dž.Dž.Džilindžera iestudējuma Divi nabadzīgi rumāņi pirmizrādes banketa laikā aktieri bija pielipuši TV ekrānam, lai vērotu Rīgas Dinamo spēli.

19.novembra vakarā svinīga pirmizrādes banketa vietā teātra darbinieku kafejnīca pārtapa hokeja fanu pulciņu. Teātra sarunu vietā lielākā daļa viesu aizrautīgi vēroja KHL spēles tiešraidi, kurā Rīgas Dinamo savā laukumā ar 6:4 pārspēja mūžam ambiciozos Maskavas "Spartak".

Džilindžeru tomēr neizcenzēja

Ar milzu entuziasmu spēli vēroja arī izrādes Divi nabadzīgi rumāņi autovadītāja lomas atveidotāji aktieri Aldis Siliņš un Intars Rešetins, ar skaļiem saucieniem viņiem pievienojās aktieris Andris Bērziņš liela daļa citu tobrīd Dailes teātrī esošo vīru. Vienīgi izrādes aktieri Gints Grāvelis un Lauris Subatnieks hokejā nebija pārāk ieinteresēti, arī izrādes dāmu Elīnas Dzelmes un Sarmītes Rubules svilpienus hokejistiem par godu nedzirdējām.

Kad spēle bija galā, līdzšinējais Dailes teātra tehniskais direktors Andris Vītols, kurš pēc Dailes teātra direktora Aivara Līņa atstādināšanas nu iecelts viņa vietā, beidzot izslēdza televizoru un aicināja režisoru Dž.Dž.Džilindžeru teikt svinīgo uzrunu: „Paldies visiem, kas šodien noupurēja hokeju un tomēr atnāca uz izrādi. Tas bija tiešām negaidīti no jūsu puses. Principā man pašam gan bija grūtāk,” atzina režisors. Viņš priecājās, ka, neskatoties uz teātra vadības maiņu, viņa izrāde nav cietusi no cenzūras. „Mainījās mums te direktori un bija bažas par cenzūras ieviešanu, jo Andris Vītols tomēr audzis tādā Jaunsudrabiņa garā – tāds šķīsts un pareizs. Tāpēc labi, ka viņš neienāca nevienā mēģinājumā un nedzirdēja, ka tur arī lamājas. Citādi es pieļauju, ka mēs būtu kādu mātes vārdu nomainījuši pret „piķis un zēvele!”” prātoja Džilindžers.

Ar kamerzāli pelna uzbraucienus

Uz kritiķu un citu negatīvajām piezīmēm viņam arī bija kas sakāms: „Nu, negaidiet, ka es kamerzālē taisīšu Ja mana sieva uzzinās. Tur es tāpat dauzīšos, mēģināšu paveikt kādu dīvaināku un sarežģītāku uzdevumu man pašam, lai ir interesantāk. Mēs ar kamerzāli naudu nepelnām. Naudu pelnām ar lielo zāli, ar kamerzāli mēs pelnām uzbraucienus!” Džilindžers savā uzrunā pateicās gan izrādes aktieriem, gan tā vakara skaļākajam hokeja fanam, savam kolēģim aktierim Andrim Bērziņam par to, ka viņš vēl nav atnācis uz jauno Džilindžera izrādi. „Jūs jau tikko redzējāt, kā viņš uzvedas hokeja spēles laikā. Kad viņš nāks, došu jums zināt, tad skatītāju zālē būs daudz interesantāk, nekā uz skatuves. Bet tagad – iedzeram!” savu runu noslēdza skandalozais režisors.

Sintija Lase/Foto: Mārtiņš Ziders