Ketija Dombrovska nav caca. „SeMS” vadītāja atklāj savu dzīvesstāstu
Slavenības
2011. gada 11. marts, 06:22

Ketija Dombrovska nav caca. „SeMS” vadītāja atklāj savu dzīvesstāstu

Jauns.lv

LTV7 izklaidējošā raidījuma „SeMS” vadītāja Ketija Dombrovska (24) atzīta par aizvadītā gada stilīgāko raidījuma vadītāju. Ketijai šis tituls ir pagodinājums par viņas spēju eksperimentēt ar apģērbu un frizūrām.

Ketija Dombrovska gaumīgi ģērbties iemācījusies pati, jo viņas dzimtā nav mākslinieku vai citu radošu profesiju pārstāvju, kuri iedvesmotu vai iemācītu meiteni. Iziet ēterā sapostai jauniešu raidījumam Ketijai palīdz stilisti, bet ikdienā viņa pati atrod modīgas lietiņas, ar ko pārsteigt. Par savu spilgto un izaicinošo ģērbšanās stilu Dombrovska ne reizi vien saņēmusi ne tikai uzslavas, bet arī nesaudzīgus komentārus. Taču kurzemnieces spīts Ketijai ļauj turpināt eksperimentēt. Nesen žurnālam „Kas Jauns” viņa atklāja savu dzīvesstāstu, attiecības ar vīriešiem un uzskatus par modi.

Nepaņēma aktieros, tāpēc kļuva par žurnālisti

Ketija dzimusi un augusi Valdemārpilī. Kad pēc vidusskolas viņa atbraukusi uz Rīgu, galvaspilsēta mazpilsētas meitenei bijis liels atklājums. Pēc vidusskolas viņa lolojusi sapni par aktrises karjeru, taču pēc pirmās atlases kārtas Ketija uzzināja, ka aktieros netiks uzņemta. Ilgi nebēdājoties par neveiksmi, meitene atrada alternatīvu aktiermākslai un iestājās Rīgas Stradiņa universitātē studēt žurnālistiku.

„Ja netiku uz aktieriem, izdomāju, ka žurnālists patiesībā ir liels aktieris. Žurnālistam taču jāiejūtas tik daudzu cilvēku ādā, jāsaprot, kā izvilināt no otra informāciju. Žurnālists atšķirībā no aktiera, kurš gadā nospēlē divas nozīmīgas lomas, katru dienu iejūtas kādā lomā. Cenšos dzīvē visu viegli uztvert. Varbūt, ka mana izvēlētā profesija nav nemaz tā sliktākā?” atklāj Ketija.

Studiju gados galvaspilsētas vilinājumiem Ketija vis nepadevās, bet apzinīgi studēja. „Mācīties nācās daudz. Nebiju pieradusi pie tādas slodzes, jo nenormālā daudzumā bija jālasa mācību literatūra angļu valodā. Nekam citam neatlika vairs laiks, jo citreiz būros pa grāmatām līdz pat pieciem rītā. Paldies augstskolai, ka bija tik stingrs režīms, kas neļāva palaisties,” stāsta Ketija.

Par savu ģimeni raidījuma vadītāja nevēlas stāstīt. Acīs sariešanas asaras, atceroties pagātni. Šī tēma ir ļoti sāpīga, jo Ketiju izaudzinājusi mamma viena pati. Uz dzimto Valdemārpili Ketija aizbrauc aizvien retāk, izņēmums gan ir Līgo svētki, lai kopā ar draugiem nosvinētu Jāņus īstā lauku garā. Par savām mājām Dombrovska tagad sauc Rīgu.

Modīga kopš bērnības

Ceļu līdz titulam „stilīgākā raidījuma vadītāja” Ketija uzsākusi jau bērnībā, kad ar lielu interesi pārlapojusi laukos pieejamos modes žurnālus. TV raidījuma vadītājas omīte savulaik strādājusi šūšanas cehā, kur šuva apakšbikses, tāpēc mājās vienmēr atnesti dažādu krāsu audumu pārpalikumi, no kuriem Ketija ar omi šuvusi lellēm kleitas.

Vidusskolas un studiju laikā Ketija baidījusies pilnībā atklāties un izpaust savu radošo garu. „Taču pirms pāris gadiem, kad vēl nestrādāju televīzijā, sapratu, ka varu atļauties ģērbties tā, kā pašai patīk, un varu atļauties eksperimentēt. Man noteikti nav jāģērbjas pēc kaut kādiem standartiem,” viņa teic.

Ketija prāto, ka Latvijā cilvēki joprojām nepievērš uzmanību stilīgam apģērbam un, ja kāds indivīds atļaujas uzvilkt kaut ko neordināru un spilgtu, viņš tiek negatīvi aprunāts: „Iespējams, vēl ilgs laiks paies, kamēr cilvēki pieradīs pie modes. Par laimi, Latvijā parādās aizvien vairāk modes blogu un vintage veikalu, kā arī pašmāju dizaineru kolekcijas.”

Sievietēm jāvalkā kleitas

Raidījumu vadītāja uzskata, ka sievietēm vairāk jānēsā kleitas, nevis bikses, jo kleita izceļ sievietes būtību. Ja vien to atļauj laikapstākļi, ikdienā Ketija tērpjas kleitās. Un vēl viņas filozofija ir: „Sieviete kaut ar maisu var staigāt, galvenais, lai viņa par savu apģērbu un par sevi ir pārliecināta. Ja acis mirdz, viss ir kārtībā un maiss pat labi izskatīsies!”

No mājas Ketija nekad neatļaujas iet izspūrušiem matiem. „Es nekad nevaru piecelties piecas minūtes pirms došanās uz darbu un skriet ārā no mājas. Ir gadījies, kad mājās esmu pārnākusi četros no rīta un nevis eju gulēt, bet līdz sešiem tinu ruļļus matos, lai pēc pāris stundu miega varētu skriet uz darbu un labi izskatīties. Man ir svarīgs savs vizuālais tēls un tas, kā sevi pasniedzu. Tāpēc man prieks, ka to pamanījuši arī citi, pasniedzot man balvu Stila un modes 2010 apbalvošanas ceremonijā,” stāsta Ketija.

Naudu iztikai nopelna pati

TV raidījuma vadītāja neslēpj, ka pati nopelna iztiku un nav atkarīga no bagāta mīļākā. „Man ir svarīgi, ka varu pati par sevi parūpēties, būt neatkarīga. Jo, līdzko esmu kādās saistībās, man kļūst grūti,” bilst Ketija.

Viņa ir no attiecībām brīva sieviete un nemaz neslēpj, ka ļoti grūti klāsies vīrietim, kurš vēlēsies viņai būt līdzās. „Viņam jābūt daudzpusīgam, jo mans dzīvesveids nemaz nepieļauj, ka man blakus ir vienveidīgs cilvēks. Es neesmu vidusmēra cilvēks, un otram varētu likties dīvaini tas, ko daru. Nesūdzos par vīriešu uzmanības trūkumu, bet patiesībā esmu no cilvēkiem, kuriem patīk būt vienam. Nopietnas attiecības nav domātas man, es citādi savu laiku piepildu. Pagaidām savu brīvo laiku nevēlos pavadīt virtuvē pie plīts. Tas jau uzreiz nenozīmē, ka neko nesaprotu un esmu kaut kāda „caca”. Esmu liela darbaholiķe, un man ir svarīgi sevi pierādīt, attīstīt, iemācīties ko jaunu un ceļot. Tāpēc pagaidām neredzu sevi kā ģimenes cilvēku,” viņa atklāj.

Ketijai draugos vairāk puišu nekā meiteņu: „Man visapkārt ir puiši. Operatori, ar kuriem strādāju, ir puiši, arī montāžnieki. Esmu ar viņiem sadraudzējusies un uztveru viņus kā draugus, nevis kā vīriešus, ar kuriem varētu izveidoties attiecības.”

Sportiņš — intensīva peldēšana

Ketijas vaļasprieks viennozīmīgi ir mode un literatūra par stilu un modi. Ketija savas modes dāmas intereses realizē, veidojot virtuālo modes žurnālu www.parterre.lv.

Līdzko nokusīs sniegs, Ketija Rīgas ielās izbrauks ar savu vintage stila velosipēdu — pat uz darbu Zaķusalā viņa dodas ar riteni. „Pietiekami ziemā esmu braukusi ar sabiedrisko transportu, kas man uzdzen stresu. Tāpēc ļoti gaidu pavasari, lai varu izbraukt ar savu riteni,” bilst Ketija.

Divas reizes nedēļā raidījuma vadītāja dodas uz peldbaseinu. „Tas pagaidām ir mans vienīgais sports, ar ko nodarbojos. Ūdens atbrīvo — lai arī pēc horoskopa esmu vērsis, man ļoti patīk ūdens. Peldu labi un zem ūdens jūtos brīvi. Peldēšana man ir kā sportiņš — nevis aizeju uz baseinu un maliņā plunčājos, bet pusstundu intensīvi peldu.

Ziemā arī daudz slēpoju, tiesa, šogad nesanāca aizbraukt uz lielākiem kalniem ārpus Latvijas, tāpēc slēpoju tepat. Man patīk slēpot, kad ir tumšs un kalns ir apgaismots. Uz kalna ir tāds foršs fīlings, kad sajūti, ka slēpes tevi nes uz priekšu un tu vienkārši slīdi, esi kā uz viļņa.

Es esmu sajūtu cilvēks, un man ir svarīgi, kāda ir noskaņa — ar riteni braucot, ar slēpēm no kalna laižoties vai pētot modes žurnālus,” bilst Ketija.

Ketija Dombrovska skijoringā

Ketija Dombrovska „SeMS” studijā

Santa Sergejeva/Foto: no Ketijas Dombrovskas privātā arhīva