Maestro 81. jubileja. Leģendārā Raimonda Paula seši gaumīgi joki. Apsveicam!
Slavenības
2017. gada 12. janvāris, 05:32

Maestro 81. jubileja. Leģendārā Raimonda Paula seši gaumīgi joki. Apsveicam!

Jauns.lv

Maestro, kurš zināms ne tikai ar savu apbrīnojamo talantu dziesmu komponēšanā, bet arī ar īpašo humoru, šodien svin 81. jubileju. Kolēģi, skatuves partneri un laikabiedri pastāsta, kā viņiem gadījies, saskaroties ar Paula jokiem.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

„Noņemiet šo jubileju no dienas kārtības! Man pietiek ar iepriekšējo, esmu atsvinējies jau desmit gadiem uz priekšu,” 81. jubilejas priekšvakarā saka Maestro Raimonds Pauls. „Jubilejas gadā sanāca daudz pastrādāt – Latvijas Nacionālajā teātrī vien nospēlēju 20 koncertus, kur vēl visas pārējās uzstāšanās. Kas par daudz, tas par skādi. Pagājušais gads bija pārpilns ar ļoti patīkamiem notikumiem – tikšanās ar pasaules klases diriģentu Marisu Jansonu, ar izcilo solisti Elīnu Garanču... Viss bija labā līmenī. Šogad tā kārtīgi jāsvin Viktora Lapčenoka jubileja. Viņš ir pelnījis savos 70 gados lielāku balli,” rosina komponists.

Taujāts par šā gada plāniem, Maestro teic, ka lielāku uzmanību pievērsīs jauno talantu meklēšanai: „Jaunie solisti – tā ir deficīta manta. Ir jāmeklē, kādos konkursos varbūt var kādu izcelt,” lēš Pauls. Maestro uzsver, ka, iespējams, pateicoties radošajām aktivitātēm, veselība viņam laba: „Kamēr kusties, ir labi. Līdz ko sāks kaut kas sāpēt vai, nedod Dievs, kādas citas kaites, tā dziesmiņa ir nodziedāta.”

Komponists Raimonds Pauls šodien svin 81. dzimšanas dienu. Viņš gan izteicies, ka šogad jubileju īpaši neatzīmēs, jo pērn, krietni atsvinējies.

81 spilgts mirklis Maestro Raimonda Paula dzīvē

gallery icon
81

Raimonda Paula dziesmas izpilda "Eolika"

 

Nākamā lapa: Pauls: "Mainīšu vārdu!"