Kaupere, Šomase, Vītoli un Beitiki sadziedas Vērmaņdārzā
Kopā ar savām dziedošajām meitām – Sandru, Kristīni un Lieni – koncerta apmeklētājus priecēja pieredzējusī audžumamma no Strenču novada – Arta Šomase.
Slavenības
2012. gada 4. jūnijs, 06:41

Kaupere, Šomase, Vītoli un Beitiki sadziedas Vērmaņdārzā

Jauns.lv

Svētdien, 3. jūnijā Vērmaņparkā tika rīkoti skaisti un sirsnīgi svētki, kur populāras dziedošas ģimenes aicināja sabiedrību uzņemties rūpes par bāreņiem un pateikties tiem labajiem ļaudīm, kas uzņēmušies audžuvecāku pienākumus.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Labdarības pasākums „Maziņš notikums ar lielu sirdi: Palīdzi bērnam uzaugt ģimenē” uz Vērmanes dārza skatuves pulcēja daudzus pazīstamus mūziķus, kas šoreiz arī paši uzstājās ģimeniskā gaisotnē. Lai gan sinoptiķi šai dienā solīja lietainu laiku, skaisto ģimenisko svētku organizatori, apmeklētāji un viesmākslinieki tika lutināti ar sauli, un visu pēcpusdienu Rīga tika pieskandināta gan ar dziesmām, gan priecīgu bērnu smiekliem.

Kopā ar mūziķa Andra Sējānu sievu, bērnu ansambļa „Knīpas un knauķi” pasniedzēju Sanitu Sējāni un viņas bērniem Eremiju un Everitu koncertā uzstājās arī „Prāta vētras” solista Renāra Kaupera sieva stiliste Agnese Kaupere, izpildot dziesmu „Brīnumbēbītis”. Dziesmas vārdus sarakstījusi Inese Zandere, savukārt mūzikas autors ir Renārs Kaupers. „Šī dziesma ir ļoti īpaša – Renārs to sacerēja kā dāvanu mūsu mazā dēla Ārona pusgada jubilejā,” pēc nokāpšanas no skatuves portālam kasjauns.lv pastāstīja Agnese, turot uz rokām žiperīgo puisēnu, kurš nu jau ir desmit mēnešus vecs. „Mūsu ģimene atbalsta, ka cilvēki kļūst par audžuvecākiem, un uzņemas rūpes par bērniņiem, kas nevar augt paši savās ģimenēs. Arī mums ir pazīstami tādi labi cilvēki. Būt audžuvecākiem – tas ir ļoti svētīgs darbs un liels ieguldījums mūsu nākotnē,” uzskata Agnese Kaupere, kas pati ir mamma trim dēliem.

Koncertā, kas veltīts audžuģimenēm uzstājās dziedošās ģimenes - Vītoli, Beitiki, Eriņi, Riči, Puncuļi, „Dzelzs vilks” solists Juris Kaukulis ar ģimeni, mūziķis Kaspars Zemītis ar ģimeni, Haralds Sīmanis ar audžumeitu Samantu, audžumamma Arta Šomase ar meitām Lieni, Kristīni un Sandru. Šomasu ģimenes uzstāšanās tika novērtēta ar sevišķi skaļām ovācijām un vētrainiem aplausiem, un bērni kuplā skaitā sapulcējās uz skatuves, dziedādami un dejodami līdzi. Savus priekšnesumus sirsnīgajā koncertā rādīja audžuģimenes no visiem Latvijas reģioniem, arī SOS ciemata jauniešu mājas ansamblis.

Kā atzina pasākuma organizatori – nodibinājums Sociālo pakalpojumu aģentūra - 3. jūnija pasākums Vērmanes dārzā rīkots, lai uzsvērtu, ka ikvienam bērnam ir jāaug ģimenē. Ar koncertu tika teikts paldies audžuģimenēm, kas dara šo nebūt ne vieglo darbu un rūpējas par bāreņiem. Taču audžuģimeņu Latvijā joprojām ir par maz, tāpēc koncerta rīkotāji cer, ka ar šo pasākumu izdosies popularizēt audžuģimeņu kustību.

Kasjauns.lv / Foto: Mārtiņš Ziders, Inta Mengiša