Rācenājs atlabis pēc avārijas un iedzied sen aizmirstu hitu
Laimis Rācenājs un muzikālā apvienība „Neizmirstulītes”.
Slavenības

Rācenājs atlabis pēc avārijas un iedzied sen aizmirstu hitu

Jauns.lv

Pērn Laimis Rācenājs, izbaudot brīvdienas Romā, cieta autoavārijā. Atveseļošanās bija mēniešiem ilga. Nu mūziķis ir atguvis veselību un ar apvienību „Neaizmirstulītes” atdzīvina dziesmu „Kur Tu biji”.

Rācenājs atlabis pēc avārijas un iedzied sen aizmi...

„Kur Tu biji” ir Maestro Raimonda Paula 1971. gadā sarakstīta dziesma ar Jāņa Petera vārdiem kinofilmai „Tauriņdeja”, kuru izpildīja leģendārais dziedātājs, aktieris Bruno Oja (1933-2002). Muzikālā apvienība „Neaizmirstulītes”, kuras repertuāru veido daudzas nepelnīti aizmirstas latviešu estrādes sešdesmito un septiņdesmito gadu dziesmas, šo skaņdarbu jaunā versijā ieskaņojuši kopā ar dziedātāju Laimi Rācenāju.

 „Dziesmas, kas Latvijā tapušas pirms 40, 50 gadiem, ir fascinējošas un to pierāda virkne nenovecojušu melodiju, kuras no galvas zina pat mūsdienu jaunieši. Bet latviešu mūzikas arhīvos ir arī daudz apslēptu dārgumu, kas mūsdienās vairs nav pieejami un tāpēc lielākajai daļai nedzirdēti un sveši. Šīs, mūsuprāt, nepelnīti aizmirstās dažādu autoru dziesmas, no latviešu estrādes zelta fonda, atšķiras ar pilnīgi citu pieeju un filozofiju, naivumu un dzīvesprieku. Tie ir skaņdarbi par jaunu mikrorajonu celtniecību, taksometru parādīšanos Rīgas ielās, puķu pārdevēju ikdienu vai citām ļoti praktiskām un sadzīviskām lietām. Bet ”Kur tu biji”, manuprāt, ir viens no lieliskākajiem rokenroliem latviešu mūzikā ar gaisīgu, taču provokatīvu saturu. Esam ļoti priecīgi, ka šo dziesmu jaunās skaņās izdevies atdzīvināt kopā ar Laimi Rācenāju – viņš ir lielisks!” saka „Neaizmirstulīšu” idejas autore, dziedātāja un kordiriģente Laura Leontjeva.

„Laikā, kad tapa vairums „Neaizmirstulīšu” repertuārā iekļautās dziesmas, katrs sociāli sadzīvisks jaunums tika pārvērsts notikumā! Mūziķi apdziedāja Bērnu pasaules būvniecību, pirmos Rīgas takšus vai melno balzamu. Priecājos, ka „Neaizmirstulītes” šos aizmirstos skaņdarbus reanimē. Tas ir mūsu kultūras, estrādes un sadzīviskais mantojums. Tāpēc arī labprāt piekritu „Neaizmirstulīšu” aicinājumam jaunā versijā atdzīvināt R. Paula dziesmu „Kur tu biji”, kuru savulaik iedziedāja Bruno Oja. Feini, ka jaunas, smukas meitenes dzied vecas patīkamas dziesmas,” saka dziedātājs Laimis Rācenājs.

„Neaizmirstulītes” ir profesionālu mūziķu apvienība - četras koķetas meitenes, kas muzicē septiņu švītīgu puišu instrumentālā pavadījumā. Muzikālo apvienību „Neaizmirstulītes” veido Laura Leontjeva (vokāls), Zane Stafecka (vokāls), Elīna Šmukste (vokāls), Margarita Dudčaka (vokāls), Mārtiņš Zvīgulis (vokāls), Ivo Sildegs (vokāls) Ansis Nikolovskis (tuba), Guntis Supe (trompete), Oļegs Švembergs (trombons), Edgars Švembergs (trompete), Ernests Mediņš (sitamie instrumenti) un Ingus Leontjevs (mežrags).

Mūziķi atdzīvinājuši latviešu estrādes 60., 70. gadu spilgtākās, bet nepelnīti piemirstās komponistu Jāņa Sildega, Ringolda Ores, Elgas Īgenbergas, Aleksandra Kublinska, Ģederta Ramana, Viktora Sama un Raimonda Paula melodijas - dziesmas Rīgas Balzams, Aijas smaids, Bērnu pasaulē, Rīgas Taksi, Ratiņstūmēja dziesma, Tālsarunu centrāle un citas. Lielāko daļu no reti pieejamajiem skaņdarbiem „Neaizmirstulītes” ieguvušas no komponista Jura Vaivoda personīgā arhīva.

Paralēli aktivitātēm šajā apvienībā katrs „Neaizmirstulīšu” dalībnieks ikdienā darbojas citās muzikālās vienībās, piemēram, Latvijas Nacionālās operas orķestrī, kamerorķestrī  „Sinfonietta Rīga”, A Capella vokālajā grupā „Latvian Voices”, Jelgavas Bigbendā, Nacionālo Bruņoto spēku orķestrī, profesionālajā pūtēju orķestrī Rīga, vokālajā grupā „Framest” u.c.

„Neaizmirstulītes” virtuālajā vidē

Kasjauns.lv/Publicitātes foto