Veiksmīgāko slaveno resnīšu TOPS
Gaburija Sidibe, Džeks Bleks un Beta Dito.
Slavenības
2012. gada 12. novembris, 05:26

Veiksmīgāko slaveno resnīšu TOPS

Jauns.lv

Par apaļīgiem cilvēkiem mēdz teikt, ka viņi ir omulīgāki un labestīgāki. Viņi esot sabiedriskāki, ar plašāku paziņu loku un ļoti reti mēdzot dusmoties.

Laikmetā, kad valda tievuma kults un topā ir dažnedažādas diētas, augumā pilnīgie slavenie cilvēki ir lielisks piemērs tam, ka slaida figūra nav vienīgā „panākumu atslēga”. Viņi parādā, ka ir iespējams būt... apaļīgiem un veiksmīgiem karjerā.

Liekā svara dēļ tumšādaino Gaburiju Sidibi (29) izsmēja daudzi. Taču tad pienāca liktenīgais piedāvājums filmēties kinolentē „Precious: Based on the Novel „Push” by Sapphire” (2009), par ko jauniete izpelnījās „Oskara” balvas nomināciju. Kritiķi augstu novērtēja filmu, bet 158 kg smagā Gaburija kļuva par vēl vienu piemēru tam, ka Holivuda mācās novērtēt arī tumšādainu aktieru talantu un sievietes, kuras neatbilst klasiskajam 90-60-90 standartam. „Es nekam neesmu bijusi smalka meitene,” norāda Gaburija. „Pirmo diētu pamēģināju jau sešu gadu vecumā. Kad paaugos un sasniedzu 21 gada vecumu, es sapratu, ka esmu nogurusi sevi nepārtraukti ienīst. Man vajadzēja apsēsties un padomāt, kā dzīvot tālāk. Nācās pašai sevi pārliecināt, ka sevi mīlu, neraugoties uz to, kāds izskatās mans ķermenis un ko par to domā citi. Man tas izdevās!”

R’n’B dziedātājas un senegāliešu izcelsmes taksometra šofera meita norāda, ka lielā svara dēļ ilgus gadus jutusies kā „autsaidere”. Skolas gados pasniedzējs citām meitenēm teicis, ka viņām prātā ir tikai jaunas kleitas. Skolotājs bija pārliecināts, ka zināšanas viņām nav vajadzīgas, jo visas tikai sapņo kļūt par aktrisēm un modelēm. Savas lekcijas viņš veltījis vienīgi Gaburijai. Skolotājs priecājies, ka klasē ir vismaz viena apalīte, kurai zināšanas kādudien varētu noderēt. Interesanti, vai kāda cita no klases skaistulēm ir iemantojusi tādus panākumus, kādus guvusi Gaburija? Tas, ka viņa to spēja, ir ļoti liels sasniegums!

Arī Monikai Aimsai-Džeksonei (Mo'Nique, 44) pasaules slavu atnesa loma filmā „Precious: Based on the Novel „Push” by Sapphire” (2009). Viņa par tēlojumu saņēma „Oskara” balvu.

Pirms centieniem lielajā kino, aktrise darbojās humora TV šovos. Savukārt pirms darba televīzijā, viņai bijusi vēl „jautrāka” nodarbošanās – Monika strādājusi firmā, kas sniedz pakalpojumu sekss pa telefonu! Uzdevums gan nav bijis sarunas laikā savaldzināt klientu, viņai tikai nācies uzklausīt zvanītāju nesakarīgās sarunas. Reiz Monikas brālis Stīvs ierosinājis māsai piedalīties humora vakarā kādā no Baltimoras komēdiju klubiem. Monikas pasniegtā etīde izraisīja aplausu vētru! Pēc šī vakara viņa nolēma vairs neatgriezties līdzšinējā darbavietā. „Šis bija manas dzīves visnopietnākais lēmums,” atzīst aktrise. „Es pametu darbu ar regulāriem ienākumiem un devos uz nekurieni. Priekšniekam pateicu, ka aizeju, jo vēlos kļūt par zvaigzni! Viņš atbildēja, ka tic manām spējām un pat izmaksāja naudu par divām papildus nedēļām.”

Monika atklāj, ka jau kopš bērnības sapņojusi, ka reiz varētu vadīt pati savu televīzijas šovu. Karstā vēlēšanās aktrisei bijusi kopš astoņdesmitajiem gadiem, kad viņa dzīvē sastapusi leģendāro sarunu šovu vadītāju Opfru Vinfriju. „Mēs nejauši satikāmies Baltimorā,” atceras Aimsa–Džeksone. „Opra bija ieradusies uz vietējo šovu „Cilvēki runā”. Es izstāstīju, ka vienmēr esmu vēlējusies viņai līdzināties. Opra noteica, ka tad nāksies ļoti smagi strādāt. Tieši tā arī pateica!”

Monikas augums neatbilst sabiedrībā valdošajam skaistuma kultam, taču izskats aktrisei nekad nav sagādājis problēmas privātajā dzīvē. Viņa jau divas reizes paspējusi apprecēties un izšķirties, bet kopš 2006. gada ir laimīgi precējusies ar trešo vīru Sidniju Hiksu. Monika ir trīs dēli: Šalons un dvīņi Džonatans un Deivids.

Šīs un citas apaļīgās zvaigznes, kam izdevies iemantot pasaules slavu un veidot veiksmīgu karjeru – galerijā!


Kasjauns.lv, Foto: Bulls Press