Slavenības
2016. gada 1. novembris, 12:24

Dievīgi tērpi, skaistas modeles, bet skatītāji... iegrimuši mobilajos telefonos. FOTO

Jauns.lv

21. gadsimts ir visdažādāko iespēju laiks, un, pateicoties mūsdienu tehnoloģijām, cilvēki pasauli uzlūko digitāli - gan koncertus, gan arī modes skates ļaudis nevis bauda pašu acīm, bet vispirms to iefilmē mobilajos telefonos.

Piemēram, Rīgas modes nedēļas modes skates klātienē apmeklē daudzi desmiti, pat simti modes interesenti, taču lielākā daļa no viņiem laiku pavada nevis jaunāko kolekciju vērošanā, bet gan to filmēšanā savos mobilajos telefonos un planšetēs. Savukārt pārtraukumos modes nedēļas viesi nevis iesaistās sarunās, apspriežot skatēs redzēto, bet gan ieslīgst mobilajos telefonos, sociālajos tīklos aktīvi padaloties ar skatēs uzfilmēto, vai arī internetā meklējot aktuālo informāciju par skatēm, modeļiem un modes māksliniekiem.

Un tas ir tikai normāli – uzfilmētais materiāls lieti noder un atvieglo darbu modes blogeriem, stilistiem un vienkārši modes pazinējiem. Jo pēc skatēm viņi varēs mājās vēlreiz un vēlreiz noskatīties atrādītās kolekcijas, analizēt tās, izpētīt un saglabāt arhīvos. Bet sociālajos tīklos apmainīties viedokļiem ar citiem interesentiem visā pasaulē.

 

Kasjauns.lv/Foto: Mārtiņš Ziders