Sievišķības uzvaras gājiens: kronēts pasaulē skaistākais transvestīts. FOTOREPORTĀŽA
Balvā uzvarētājai tiks dota iespēja veselu gadu bez maksas dzīvot Pataijas viesnīcā "Woodland Hotel and Resort", 10 tūkstoši dolāru un vēl dažādas sponsoru sarūpētas dāvanas.
Trakā pasaule
2013. gada 2. novembris, 16:13

Sievišķības uzvaras gājiens: kronēts pasaulē skaistākais transvestīts. FOTOREPORTĀŽA

Jauns.lv

Jau devīto reizi noticis skaistumkonkurss transvestītiem "Miss International Queen 2013", kas norisinājās Pataijā, Taizemē. 25 transvestītu vidū par uzvarētāju atzina Brazīlijas pārstāvi Marselu, bet godpilnā otrā vieta tika amerikānietei Šantelai no Floridas.

Marsela (agrāk Marsels) ir pirmā brazīliete, kas plūkusi laurus šajā konkursā. Balvā uzvarētājai tiks dota iespēja veselu gadu bez maksas dzīvot Pataijas viesnīcā "Woodland Hotel and Resort", 10 tūkstoši dolāru un vēl dažādas sponsoru sarūpētas dāvanas.

"Miss International Queen 2013" ir prestižākais transvestītu/transseksuāļu konkurss pasaulē, un šogad tajā piedalījās 25 sievietes (bioloģiski dzimušas kā vīrieši) no 17 pasaules valsīm.  Iespēja cīnīties par uzvaru tiek dota gan dalībniecēm, kuru ģenitālijas ir vīriešu, gan tām, kuras dzimumu mainījušas pilnībā. Žūrija vērtēja ne tikai dalībnieču izskatīgumu un sievišķīgumu, bet arī viņu talantus; pārbaudījumu klāstā bija gan peldēšanas prasmju rādīšana, gan sacensības citos sporta veidos, kā arī katrai meitenei bija jāprezentē savas valsts paražas.

Dalībniece no Latvijas gan šajā konkursā nekad nav piedalījusies, jo transvestītu konkursi, lai varētu deleģēt pārstāvi, pie mums vēl nenotiek. Šis skaistumkonkurss tradiconāli norisinās Taizemē, tikai vienu gadu - 2004. -  tas notika citur dēļ tobrīd nestabilās politiskās situācijas Taizemē.

Miss International Queen 2013

Kasjauns.lv, Foto: Scanpix

Tēmas